Гуляш з яловичини з підливою класичний – 10 смачних рецептів з фото покроково
Простий рецепт приготування гуляшу в мультиварці
Для приготування гуляшу в мультиварці використовуються режими «Гасіння» і «Випічка» («Смаження»). На приготування страви піде близько двох годин, а воно вийде ніжним, м’яким і соковитим.
Інгредієнти:
Яловичина (шийна або лопаткова частина) – 0,5 кг.
Цибулю і моркву – по 1 шт.
Томатна паста – 1 ст. л.
Борошно – 1 ст. л.
Паприка – 0,5 ч. л.
Сіль, перець, зелень за смаком.
Масло рослинне для смаження.
Вода для гасіння.
Лавр і часник за бажанням.
Процес приготування:
Яловичину підготувати до термічної обробки: вирізати плівки, жилки, помити, просушити, порізати на бруски. При бажанні, або в тому випадку, якщо підозрюєте, що м’ясо жорстке, можна відбити його кулінарним молоточком.
Цибулю і моркву подрібнити.
Включити функцію «Смаження» на вашому кухонному агрегаті і влити в миску ложку рослинної олії. Прогріти його гарненько.
Яловичину викладати в гаряче масло, перемішуючи і даючи волозі випаруватися. Дочекатися, поки шматочки м’яса почнуть купувати «золотавість».
Після, разом з м’ясом і в тому ж режимі, готуємо моркву і цибулю, теж помішуючи. На весь процес смаження м’яса і овочів піде приблизно 20 хвилин.
Томатну пасту, борошно, паприку і інші приправи, а також сіль відправити до м’яса і перемішати все.
Підготувати заздалегідь окріп, відміряти його десь 1,5 склянки і влити в чашу. Коли вся маса закипить, закрити кришкою і змінити функцію на «Гасіння». В такому режимі готувати гуляш близько 2 годин. Незадовго до готовності можна додати лавровий лист і часник.