Гуляш з яловичини з підливою класичний – 10 смачних рецептів з фото покроково

М’який гуляш з підливою зі сметани

Сметана в цьому рецепті служить каталізатором розм’якшення м’ясних волокон і одночасно є частиною підливи. Можна брати сметану будь-якої жирності, головне, щоб вона була свіжою. В рецепті використовується пиво, але його за бажанням можна замінити простою водою.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 700 р.
  • Цибулю і моркву – по 2 шт.
  • Часник – 0,5 головки.
  • Перець солодкий і пекучий – по 0,5 шт.
  • Сметана – 8 ст. л.
  • Пиво – 200 мл
  • Приправи для м’яса і сіль за смаком.

Процес приготування:

  • У глибокій сковороді обсмажити порізану шматочками яловичину. Вогонь на плиті повинен бути сильним. Закривати кришку при обсмажуванні не слід. М’ясні шматочки повинні обсмажуватися близько 10 хвилин, поки на них не з’явиться «рум’янець».
  • Цибулю і моркву нарізати соломкою. Моркву можна подрібнити і за допомогою терки. Смажити овочі з м’ясом хвилин 5, змішавши всі інгредієнти разом.
  • Влити в сковороду пиво. Краще брати світлий легкий пінний напій, без сторонніх присмаків. На цьому етапі є варіанти: можна розбавити пиво водою, а можна влити тільки воду. Накрити гуляш кришкою і готувати на маленькій потужності конфорки хвилин 40.
  • Викласти до вмісту сковороди сметану, покласти нарізані шматочками солодкий і гострий перець. Перемішану масу тушкувати 10 хвилин.
  • Додати в гуляш часник, посолити, приправити і можна вимикати. Дати страві настоятися під кришкою 7-10 хвилин і подавати до столу.
  • Приємного апетиту!