Гуляш з яловичини з підливою класичний – 10 смачних рецептів з фото покроково
Правильний гуляш з яловичини з томатною підливою
У цьому рецепті томатна підлива готується з свіжих помідор в поєднанні з томатною пастою. Страва має яскравий насичений смак, м’ясо добре розм’якшується під впливом кислого соку помідор.
Інгредієнти:
Яловичина – 500 р.
Борошно – 2 ст. л.
Цибуля – 2 шт.
Морква – 1 шт.
Помідори – 4 шт.
Томатна паста (або соус) – 3 ст. л.
Перець, лавровий лист, сіль і зелень за смаком.
Процес приготування:
Яловичину нарізати брусками, простежити, щоб на м’ясі не залишилося плівок. Кожен брусок злегка обваляти в борошні і обсмажити на рослинному маслі протягом 7-10 хвилин. Важливо, щоб м’ясо було обсохшим після промивання і не «схопило» занадто багато борошна. У процесі смаження потрібно дивитися, щоб борошно не подгорала.
Порізану кільцями цибулю і натерту моркву висипати в сковороду, змішати за допомогою лопатки з м’ясом і обсмажити все разом ще 5-7 хвилин.
У помідорах вирізати плодоніжку і розділити їх на 4 частини. Покласти в сковороду. А разом з ними влити томатний соус або пасту.
Влити до м’яса з овочами близько склянки води, краще гарячої, закрити кришку і залишити для гасіння на годину. Вогонь на плиті зменшити.
За 20 хвилин до готовності відправити в сковороду лаврові листочки, приправи, сіль. Якщо вода повністю випарувалася, підлити ще і залишити гуляш на плиті до готовності.