Гуляш з яловичини з підливою класичний – 10 смачних рецептів з фото покроково

Правильний гуляш з яловичини з томатною підливою

У цьому рецепті томатна підлива готується з свіжих помідор в поєднанні з томатною пастою. Страва має яскравий насичений смак, м’ясо добре розм’якшується під впливом кислого соку помідор.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 500 р.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори – 4 шт.
  • Томатна паста (або соус) – 3 ст. л.
  • Перець, лавровий лист, сіль і зелень за смаком.

Процес приготування:

  • Яловичину нарізати брусками, простежити, щоб на м’ясі не залишилося плівок. Кожен брусок злегка обваляти в борошні і обсмажити на рослинному маслі протягом 7-10 хвилин. Важливо, щоб м’ясо було обсохшим після промивання і не «схопило» занадто багато борошна. У процесі смаження потрібно дивитися, щоб борошно не подгорала.
  • Порізану кільцями цибулю і натерту моркву висипати в сковороду, змішати за допомогою лопатки з м’ясом і обсмажити все разом ще 5-7 хвилин.
  • У помідорах вирізати плодоніжку і розділити їх на 4 частини. Покласти в сковороду. А разом з ними влити томатний соус або пасту.
  • Влити до м’яса з овочами близько склянки води, краще гарячої, закрити кришку і залишити для гасіння на годину. Вогонь на плиті зменшити.
  • За 20 хвилин до готовності відправити в сковороду лаврові листочки, приправи, сіль. Якщо вода повністю випарувалася, підлити ще і залишити гуляш на плиті до готовності.
  • Перед подачею посипати страву зеленню петрушки.
  • Приємного апетиту!