Гуляш з яловичини з підливою класичний – 10 смачних рецептів з фото покроково

Смачний рецепт гуляшу з яловичини в каструлі

У цьому рецепті використовується багато цибулі, а сам гуляш виходить більш рідким, ніж в сковороді. Для приготування потрібно взяти товстостінну каструлю з кришкою, що щільно закривається.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 1 кг
  • Цибуля – 0,8 кг.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Вода – 1 л.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Паприка – 3 ч. л.
  • Часник – 0,5 головки.
  • Яблучний оцет – 1,5 ст. л.
  • Цукор – 0,4 ч. л.
  • Сіль, перець, майоран, кмин – за смаком.
  • Цедра половини лимона.

Процес приготування:

  • Порізати м’ясо середньої величини кубиками, обсмажити його на сковороді з рослинним маслом.
  • Подрібнити півкільцями або кубиками цибулю, теж разом з м’ясом підсмажити до рум’яного кольору.
  • Взяти велику каструлю, помістити туди томатну пасту, паприку, цукор, приправи, сіль, цедру лимона, все перемішати і згасити 10 хвилин на маленькому вогні.
  • Влити воду, оцет і довести все до кипіння.
  • В рідку суміш в каструлі викласти обсмажені м’ясо і цибулю, закрити ємність кришкою і на повільному вогні готувати близько 1,5 години. За цей проміжок часу гуляш потрібно перешкодити кілька разів лопаткою.
  • У майже готову страву всипати подрібнений часник, потім пару ложок борошна і все швидко перемішати. Потримати м’ясо на вогні ще 5 хвилин і вимкнути плиту.
  • Подавати гуляш з каструлі краще в глибоких тарілках. Він добре поєднується з тостами, булочками або цілим вареною картоплею.
  • Приємного апетиту!