Гуляш з яловичини з підливою класичний – 10 смачних рецептів з фото покроково
Смачний рецепт гуляшу з яловичини в каструлі
У цьому рецепті використовується багато цибулі, а сам гуляш виходить більш рідким, ніж в сковороді. Для приготування потрібно взяти товстостінну каструлю з кришкою, що щільно закривається.
Інгредієнти:
Яловичина – 1 кг
Цибуля – 0,8 кг.
Борошно – 2 ст. л.
Вода – 1 л.
Томатна паста – 2 ст. л.
Паприка – 3 ч. л.
Часник – 0,5 головки.
Яблучний оцет – 1,5 ст. л.
Цукор – 0,4 ч. л.
Сіль, перець, майоран, кмин – за смаком.
Цедра половини лимона.
Процес приготування:
Порізати м’ясо середньої величини кубиками, обсмажити його на сковороді з рослинним маслом.
Подрібнити півкільцями або кубиками цибулю, теж разом з м’ясом підсмажити до рум’яного кольору.
Взяти велику каструлю, помістити туди томатну пасту, паприку, цукор, приправи, сіль, цедру лимона, все перемішати і згасити 10 хвилин на маленькому вогні.
Влити воду, оцет і довести все до кипіння.
В рідку суміш в каструлі викласти обсмажені м’ясо і цибулю, закрити ємність кришкою і на повільному вогні готувати близько 1,5 години. За цей проміжок часу гуляш потрібно перешкодити кілька разів лопаткою.
У майже готову страву всипати подрібнений часник, потім пару ложок борошна і все швидко перемішати. Потримати м’ясо на вогні ще 5 хвилин і вимкнути плиту.
Подавати гуляш з каструлі краще в глибоких тарілках. Він добре поєднується з тостами, булочками або цілим вареною картоплею.