Гуляш з яловичини з підливою класичний – 10 смачних рецептів з фото покроково

Рецепт приготування м’якого гуляшу в духовці

Гуляш в духовці можна готувати в глибокій сковороді, спеціальній формі або глиняному горщику. М’ясо добре розм’якшується, і на його приготування витрачається менше часу, ніж при готуванні на плиті.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 500 р.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Помідори в’ялені, мариновані або свіжі – 250 р.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 300 р.
  • Горошок заморожений або консервований – 100 р.
  • Спеції, сіль, рослинне масло.

Процес приготування:

  • Першим етапом буде обсмажування яловичини на сковороді. Для цього її потрібно порізати на кубики, змішати з борошном і підрум’янити на соняшниковій олії. Після перекласти м’ясо в форму або в горщик.
  • Цибулю і моркву обсмажувати не обов’язково, їх досить подрібнити довільним способом і викласти другим шаром на м’ясо.
  • Помідори з’єднати з м’ясом, цибулею і морквою. Залити вміст форми гарячою водою або бульйоном так, щоб злегка покривала всі шари. В цей же момент додати томатну пасту і поставити заготовку на 1 годину в духовку. Температурний режим – 170-180 градусів.
  • Картоплю порізати невеликими кубиками і викласти до доведеного до напівготовності м’яса. Необов’язково перемішувати його з іншими компонентами, це можна зробити після.
  • Поверх картоплі насипати спеції, сіль, влити кілька ложок рослинного масла. Обов’язково потрібно перевірити наявність рідини у формі – вона повинна бути на рівні верхнього шару. Знову, закриту кришкою форму, поставити в духовку. Час готування з картоплею – близько 30-40 хвилин, температура в шафі – 170-180 градусів.
  • Зелений горошок всипати до решти продуктів за 10 хвилин до повної готовності. Гуляш перед подачею на стіл можна посипати зеленню. Якщо ви готували страву у горщику, то його можна і ставити на стіл, а якщо у формі або сковороді – розкладіть по тарілках.
  • Приємного апетиту!