Гуляш з яловичини з підливою класичний – 10 смачних рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт гуляшу з яловичини з грибами

У цьому рецепті рекомендується використовувати молоду яловичину і свіжі шампіньйони. Але можна взяти і інші гриби по вашому смаку. Доповнює союзу грибів і м’яса гоструватий вершковий соус.

Інгредієнти:

  • Молода яловичина – 300 р.
  • Свіжі печериці – 200 р.
  • Цибулю і моркву – по 2 шт.
  • Перець гострий і солодкий – по 1 стручку.
  • Сметана – 200 р.
  • Масло рослинне – 70 р.
  • Перець і сіль за смаком.

Процес приготування:

  • Яловичину в формі кубиків помістити в сковороду з розпеченим рослинним маслом. Обсмажити до рум’яності протягом 10 хвилин.
  • Морква нашаткувати тонкими задовгим смужками, а цибулю порізати півкільцями. Овочі змішати з підсмаженою яловичиною і теж підрум’янити. Не можна допускати перетворення їх в підгорілі скоринки, нехай краще залишаються полусырыми.
  • У м’ясо з морквою і цибулею влити трохи води і тушкувати під кришкою хвилин 40.
  • Печериці помити, нарізати пластинками і закинути їх в сковороду. Якщо ж ви берете, наприклад, боровики, маслюки або інші гриби, їх краще попередньо відварити протягом 20 хвилин, а потім готувати разом з м’ясом.
  • Порізати невеликими кубиками очищений солодкий і гострий перець і тушкувати їх разом з яловичиною і грибами хвилин 20. Потім всипати чорний мелений перець, можна також і інші приправи до м’яса, посолити, перемішати. Можна використовувати бульйонний кубик з грибним смаком, сухий або свіжий кріп і петрушку.
  • Влити сметану, розмішати гуляш і потримати на невеликому вогні під кришкою 5-7 хвилин. Тушковані овочі, гриби і сметана за смаком нагадають жульєн. Якщо хочете, щоб підливи вийшло більше. Сміливо збільшуйте обсяг сметани, також можна трохи розбавити її водою. Готову страву можна посипати зеленню.
  • Приємного апетиту!