Грибний суп з печериць – 10 смачних рецептів з фото покроково

Смачний і дуже ситний суп з печериць з перловкою

Суп з перловою крупою по праву вважається одним з найбільш поживних і смачних супів. Крім того, що перловий суп просто чудовий з лісовими грибами, його можна приготувати з печерицями. Повірте, такий супчик можна перетворити в справжній шедевр і улюблене блюдо всієї родини!

Інгредієнти:

  • Перлова крупа – ½ ст.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Печериці – 300 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець горошком – 4 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло – для смаження.

Процес приготування:

  • Для того щоб як можна швидше і ефективніше зварити суп з перловою крупою, її потрібно заздалегідь гарненько вимити і запарити. Припустимо, якщо суп потрібен вам до обіду, то з самого ранку запарте перлову крупу і залиште настоюватися до моменту приготування.
  • Цибулю очистіть від лушпиння, і промийте його в проточній воді, після чого наріжте його менші або більші – за вашим смаком. Після цибулі займіться морквою.
  • Моркву потрібно очистити від шкірки і ретельно вимити, а потім подрібнити звичним та зручним для вас способом.
  • З цибулі і моркви потрібно зробити засмажку, обсмажуючи коренеплоди на помірному вогні в сковороді і регулярно перемішуючи інгредієнти. Ні в якому разі не можна пересмажити цибулю з морквою, так це зіпсує смак страви.
  • Гриби теж промити. Потім очистіть їх і наріжте скибочками, після чого сміливо відправте підготовлені гриби в каструлю з киплячою водою. Додайте перець, лавровий лист і сіль.
  • Коли гриби трохи проварятся, додайте зажарку в суп і потім запарені перлову крупу. Перемішайте суп і продовжуйте варити його, прикривши кришкою. Готовий суп буде тоді, коли перлова крупа буде повністю готова.
  • В останню чергу додайте в суп дрібно нашатковану зелень і знову перемішайте його. Потім дайте супу трохи постояти під кришкою і відпочити.
  • Ароматний суп з печериць з перловою крупою подавайте гарячим, свіжим. Не забудьте покласти до кожної порції свіжий м’який хліб і запропонувати сметану.