Грибний суп з печериць – 10 смачних рецептів з фото покроково

Як приготувати ароматний грибний суп на курячому бульйоні?

Буває так, що для якоїсь страви вам потрібна відварна курочка, а ось бульйон подіти нікуди. У цьому випадку ви можете приготувати простий і наваристий суп з печериць на цьому самому бульйоні. Ви витратите зайві пів годинки, але забезпечите себе ситним та смачним обідом.

Інгредієнти:

  • Бульйон курячий – 1,5 л.
  • Печериці – 300 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Томат – 1 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  • Для початку підготуйте овочі для вашого супу. Селера і томати промийте в проточній воді і наріжте невеликими кубиками або довільно.
  • Морква з картоплею очистіть і промийте, наріжте моркву тонкою соломкою або натріть на тертці. Картоплю наріжте довільними шматочками помірного розміру.
  • Печериці наріжте скибочками і відправте в каструлю з киплячим бульйоном. Якщо ви варили бульйон без спецій, додайте лавровий лист і інші добавки по вашому розсуду, а також викладіть в каструлю нарізану картоплю.
  • Варіть суп під кришкою на помірному вогні. Коли картопля буде майже готовий, можна додавати в суп інші інгредієнти. Суп потрібно варити до тих пір, поки морква не стане трохи м’якою.
  • Готовий суп залиште під кришкою хвилин на п’ять, щоб він трохи настоявся. Потім подавайте гарячий обід до столу з зеленню, хлібом або сухариками.