Грибний суп з печериць – 10 смачних рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт приготування грибного супу-пюре з сиром

Грибний суп-пюре може стати ще смачнішим, якщо додати в нього плавлений сир… Це ароматне і ніжне поєднання грибів з сиром не залишить байдужим жодного гурмана, незважаючи на те, що суп дуже простий і готується швидко.

Інгредієнти:

  • Печериці – 300 гр.
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир плавлений – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло – для смаження.
  • Перець мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

  • Для початку перевірте, щоб у вас були всі необхідні інгредієнти для супу. Сир беріть обов’язково м’який, а печериці свіжі, так смачніше. На крайній випадок можна обійтися замороженими, але це не кращий вибір для супу-пюре з грибів.
  • Картопля печериці промийте в проточній воді, а потім очистіть. Картоплю наріжте довільними шматочками і відправте в каструлю з очищеною водою. Додайте сіль і відварюйте картоплю до готовності.
  • Печериці наріжте пластинками, а цибулю наріжте соломкою або просто дрібно нашаткуйте. Ці інгредієнти потрібно попередньо обсмажити, щоб суп був більш насиченим смаком.
  • Покладіть в сковороду вершкове масло, а потім увімкніть помірний вогонь на плиті. Покладіть в сковороду з вершковим маслом подрібнені печериці та цибулю, обсмажте до золотистого кольору, але не засмажуйте.
  • Коли картопля буде готовий, додайте в ємність з них обсмажені гриби з цибулею і доведіть інгредієнти до однорідного стану за допомогою блендера. Якщо суміш вийшла недостатньо рідкої, долийте бульйон або воду в ємність з майбутнім супом і помістіть все це на плиту на середній вогонь.
  • Сир наріжте невеликими кубиками і опустіть в каструлю з супом, додайте сіль і перець, інші спеції за вашим смаком і варіть суп приблизно хвилин десять – сир повинен розчинитися за цей час. Якщо ви берете м’який сир в пластиковій коробочці, то просто покладіть його в суп за допомогою ложечки.
  • Готовий суп з грибів і плавленого сиру прикрасьте за смаком гілочкою петрушки або дрібно посіченою зеленню і подавайте до столу обов’язково в гарячому вигляді.