Грибний суп з печериць – 10 смачних рецептів з фото покроково

Ніжний і апетитний грибний суп чудово виходить із печериць. Існує безліч способів приготування цього популярного першого страви, з яких ми вибрали 10 кращих рецептів. Нижче ви можете знайти 10 смачних рецептів приготування грибного супу з печериць з фото покроково. Насолоджуйтесь!

Класичний грибний суп з печериць з вершками

Кількість порцій – 4 штуки

Час приготування – 30 хвилин

Ніжний вершковий суп, з тонким ароматом свіжих печериць – вишукане перше блюдо, яке, незважаючи на всю його красу дуже швидко готується. Цей суп досить ситний і калорійний, тому після такого обіду ви довго не будете відчувати голоду.

Інгредієнти

  • Картопля 3 шт.
  • Печериці свіжі 600 гр.
  • Вода ⅔ л.
  • Вершки 800 мл.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник за смаком
  • Олія оливкова для смаження
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Зелень за смаком

Процес приготування:

  • Перед тим як почати приготування супу з печериць і вершків підготуйте всі необхідні інгредієнти, вибираючи найбільш якісні і свіжі. Спеції беріть по вашому смаку, але враховуйте, що чебрець і мелений мускатний горіх – кращі добавки в таку страву.
  • Поставте на плиту сотейник з товстим дном, додайте в нього рослинне або оливкове масло і почніть розігрівати. В цей час наріжте дрібніші цибулю і наріжте кубиками або брусочками бульби картоплі. Спочатку покладіть в сотейник лук, а через хвилину – картопля. Потім додайте попередньо подрібнений за допомогою часникового преса часник. Перемішайте інгредієнти і обсмажуйте близько хвилини на повільному вогні.
  • Печериці промийте, очистіть і потім наріжте на четвертинки. Опустіть нарізані грибочки в сотейник і ще пару хвилин готуйте всі разом, не забувши попередньо перемішати.
  • У сковороду влийте бульйон або звичайну очищену воду. Кількість рідини має бути достатнім, щоб покрити всі інгредієнти. Сіль і спеції додасте пізніше, а поки просто проварити в бульйоні всі складові супу протягом п’ятнадцяти хвилин.
  • Коли картопля буде готовий, зніміть сотейник з інгредієнтами з вогню і перебити інгредієнти в сотейнику за допомогою заглибного блендера до повної однорідності суміші. Потім поверніть сотейник на плиту.
  • Акуратно, тонкою цівкою влийте вершки кімнатної температури або трохи підігріті. Додайте зелень і спеції за вашим смаком, посоліть і перемішайте ваш крем-суп.
  • Коли суп закипить, вимикайте вогонь і розливайте в порційні чашки або тарілки. Подавайте блюдо з білим хлібом, сухарями, сиром, зеленню – на ваш розсуд.

Як приготувати грибний крем-суп з шампіньйонів?

Цей рецепт грибного супу з вершками можна вважати самим достовірним. З приготуванням цієї страви доведеться трохи повозитися, але результат перевершить ваші очікування і наповнить вишуканим ароматом ваш будинок. Ніжний і апетитний крем-суп з шампіньйонів чудово наситить вас на весь день.

Інгредієнти:

  • Печериці свіжі – 0,4 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – за смаком.
  • Молоко – 750 мл
  • Вершки – 70 мл
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Борошно – 13 гр.
  • Вода або бульйон – 2/3 ст.
  • Зелень – за смаком
  • Мускатний горіх – за смаком
  • Мелений перець – за смаком
  • Білий хліб – 3 шматочки.

Процес приготування:

  • Для того щоб приготувати справжній крем-суп з шампіньйонів вам потрібно вибрати свіжі печериці і самі якісні вершки. Без цього ваш суп вийде недостатньо смачним та якісним.
  • Гриби і цибулю промити в проточній воді, після чого дрібно наріжте цибулю за допомогою гострого ножа, а також печериці наріжте пластинками. Додайте до цибулі і грибів вершкове масло, після чого відправте все це в сковороду. Також, при бажанні, можете додати до даних інгредієнтів подрібнений часничок.
  • Сковороду з цибулею і печерицями поставте на помірний вогонь і обсмажуйте інгредієнти у вершковому маслі до золотистого відтінку, регулярно перемішуючи складові супу.
  • В цей же час вам потрібно зайнятися приготуванням соусу для вашого крем-супу. Соус буде готуватися на основі класичного бешамель. Вам знадобиться на цьому етапі молоко, борошно, трохи вершкового масла і мускатний горіх з перцем.
  • У сковороді з товстим дном або в сотейнику розтопіть вершкове масло і додайте борошно. Швидко і ретельно перемішуйте суміш, після чого почніть тонкою цівкою вливати молоко і воду, домагаючись м’якою і однорідної консистенції соусу. Соус повинен бути не густим, але й не водянистою.
  • Коли ви досягнете потрібної консистенції, додайте в соус мускатний горіх і чорний перець, перемішайте всі разом. На цьому етапі соус для крем-супу готовий і пора приступати до подальшої обробки грибів.
  • За допомогою заглибного блендера збийте до однорідного стану обсмажені шампіньйони з цибулею, щоб отримати максимально однорідну консистенцію страви. Потім додайте гриби в сотейник з соусом і додати туди ж вершки. На повільному вогні нагрівайте суміш, постійно перемішуючи. Додайте сіль.
  • Потім візьміть білий хліб і наріжте його кубиками. Можете відправити хліб в духовку, або швидко прожарити на сухій сковороді, щоб сухарики просто висохли.
  • Розлийте грибний крем-суп по тарілках, посипте кожну порцію сухариками. При бажанні можете нарізати свіжу зелень і додати трохи в кожну тарілку з супом. Блюдо готове до подачі!
  • Простий і смачний грибний суп з печериць з картоплею

    Простий і ситний, практично, сільський суп – відмінне блюдо, яке підійде для обіду і в будній і у вихідний день. Крім того, такий супчик можна взяти з собою в термосі на пікнік і зігрітися апетитним ароматним першою стравою перед шашликами.

    Інгредієнти:

    • Печериці – 300 гр.
    • Картопля – 3 шт.
    • Цибуля ріпчаста – ½ шт.
    • Морква – 1 шт.
    • Петрушка – ½ пучка.
    • Кріп – ½ пучка.
    • Мелений перець – за смаком.
    • Кухонна сіль – за смаком.

    Процес приготування:

  • Для початку промийте і очистіть печериці, дайте їм просохнути. Також не забудьте сполоснути зелень і злегка обсушити її.
  • Вимийте овочі – картоплю, моркву. Цибулю очистіть і промийте під проточною водою. Потім очистіть моркву і картоплю; картопля тимчасово приберіть в миску з холодною водою.
  • Ріпчасту цибулю з морквою тонко наріжте соломкою і відправте в сковороду з оливковою олією, щоб овочі обжарились. Сковороду поставте на плиту і на помірному вогні обсмажуйте овочі до м’якості.
  • Печериці можете нарізати скибочками, або прямо цілком відправити в каструлю з водою або бульйоном, варіть їх до отримання грибного бульйону і готовності грибів. До грибів додати нарізану картоплю і продовжуйте варити бульйон під кришкою на помірному вогні.
  • Коли морква з цибулею будуть готові, додайте інгредієнти в бульйон і поваріть ще суп на невеликому вогні після того, як він закипить. Додайте перець і інші спеції на ваш розсуд.
  • Приблизно через півгодини ваш суп буде майже готовий. Залишилося тільки дрібно порубати зелень і додати її в каструлю з грибним супом.
  • Дайте супчику постояти під кришкою хвилин п’ять, після чого розливайте блюдо по порційних тарілочках і подавайте з чорним або білим хлібом, можете додати сметану.
  • Приємного апетиту!

    Покроковий рецепт приготування грибного супу-пюре з сиром

    Грибний суп-пюре може стати ще смачнішим, якщо додати в нього плавлений сир… Це ароматне і ніжне поєднання грибів з сиром не залишить байдужим жодного гурмана, незважаючи на те, що суп дуже простий і готується швидко.

    Інгредієнти:

    • Печериці – 300 гр.
    • Картопля – 3-4 шт.
    • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
    • Сир плавлений – 2 шт.
    • Сіль – за смаком.
    • Масло – для смаження.
    • Перець мелений – за смаком.
    • Зелень – за смаком.

    Процес приготування:

  • Для початку перевірте, щоб у вас були всі необхідні інгредієнти для супу. Сир беріть обов’язково м’який, а печериці свіжі, так смачніше. На крайній випадок можна обійтися замороженими, але це не кращий вибір для супу-пюре з грибів.
  • Картопля печериці промийте в проточній воді, а потім очистіть. Картоплю наріжте довільними шматочками і відправте в каструлю з очищеною водою. Додайте сіль і відварюйте картоплю до готовності.
  • Печериці наріжте пластинками, а цибулю наріжте соломкою або просто дрібно нашаткуйте. Ці інгредієнти потрібно попередньо обсмажити, щоб суп був більш насиченим смаком.
  • Покладіть в сковороду вершкове масло, а потім увімкніть помірний вогонь на плиті. Покладіть в сковороду з вершковим маслом подрібнені печериці та цибулю, обсмажте до золотистого кольору, але не засмажуйте.
  • Коли картопля буде готовий, додайте в ємність з них обсмажені гриби з цибулею і доведіть інгредієнти до однорідного стану за допомогою блендера. Якщо суміш вийшла недостатньо рідкої, долийте бульйон або воду в ємність з майбутнім супом і помістіть все це на плиту на середній вогонь.
  • Сир наріжте невеликими кубиками і опустіть в каструлю з супом, додайте сіль і перець, інші спеції за вашим смаком і варіть суп приблизно хвилин десять – сир повинен розчинитися за цей час. Якщо ви берете м’який сир в пластиковій коробочці, то просто покладіть його в суп за допомогою ложечки.
  • Готовий суп з грибів і плавленого сиру прикрасьте за смаком гілочкою петрушки або дрібно посіченою зеленню і подавайте до столу обов’язково в гарячому вигляді.
  • Ситний і наваристий суп з печериць з куркою

    Суп з куркою і грибами вийде набагато більш ситним, ніж звичайний суп з грибів. Поєднання курки і печериць дуже виграшне, суп буде ароматним і наваристим, куряче м’ясо додасть страві ситості й густоти. Спробуйте!

    Інгредієнти:

    • Філе куряче – 1 шт.
    • Печериці – 300 гр.
    • Картопля – 2 шт.
    • Морква – 1 шт.
    • Цибуля ріпчаста – ½ шт.
    • Лавровий Лист – 1 шт.
    • Перець горошком – 4 шт.
    • Перець чорний мелений – за смаком.
    • Сіль – за смаком.
    • Оливкова олія – для смаження.
    • Зелень – за смаком.

    Процес приготування:

  • Для початку вам потрібно зробити всі підготовчі кроки, щоб не метушитися під час приготування супу. Тому заздалегідь печериці промийте; картоплю, моркву і цибулю очистіть і промийте. Всі інгредієнти наріжте так, як вам подобається, але не змішуйте їх між собою.
  • У сковороду або сотейник, додайте оливкову олію, злегка розігрійте сковороду і відправте туди ріпчаста цибуля, куряче філе і печериці. Дані інгредієнти потрібно обсмажувати на досить великому вогні. Щоб схопилася скоринка і ви не отримали тушковану курку з цибулею і грибами.
  • Покладіть нарізану картоплю в зручну для вас каструлю і додайте холодну очищену воду. Додайте лавровий лист, перець горошком і включіть вогонь. Коли картопля закипить, зніміть пінку і дозвольте картоплі поваритися майже до повної готовності.
  • У каструлю з картоплею і спеціями додайте обсмажені гриби з цибулею, морквою і курячим філе, сіль. Варіть суп на помірному вогні, прикривши каструлю кришкою.
  • Приблизно через двадцять хвилин порубаєте зелень і додайте її в каструлю з супом, після чого вимкніть вогонь і дайте страві настоятися близько п’яти хвилин під кришкою перед подачею до столу.
  • Гарячий суп з куркою і печерицями подавайте до столу з хлібом, свіжою зеленню і сметаною по вашому розсуду.
  • Дуже смачно!

    Смачний і простий у приготуванні грибний суп з вермішеллю

    Простий і смачний супчик для легкого обіду – це як раз про це блюдо. Рецепт дуже простий, але такий апетитний, що ніхто не зможе встояти. Поєднання звичайної вермішелі і печериць з овочами як не можна до речі підходить для супу. Обов’язково спробуйте цей рецепт і отримаєте задоволення від готування, і від самого обіду!

    Інгредієнти:

    • Печериці – 300 гр.
    • Морква – 1 шт.
    • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
    • Селера – 1 стручок.
    • Вермішель – 50 гр.
    • Лавровий лист – 1 шт.
    • Спеції – за смаком.
    • Олія рослинна або оливкова олія – для смаження.

    Процес приготування:

  • Для початку очистіть цибулю і моркву, а потім промийте їх під проточною водою. Селера також промийте і очистіть від бруду. Коренеплоди наріжте невеликими шматочками, не змішуючи овочі, один з одним. Селера відставте в сторону, а цибулю та моркву підготуйте до обжарке.
  • Наберіть воду в каструлю, додайте сіль і поставте каструлю на плиту. Поки вода закипає, промийте і очистіть печериці, а потім наріжте їх скибочками і опустіть в киплячу воду.
  • Поки на помірному вогні грибний бульйон вариться, підготуйте заправку для супу. У сковороду наберіть рослинної або оливкової олії і обсмажте овочі до золотистого кольору, регулярно перемішуючи їх.
  • Коли зажарка готова, відправте її в каструлю з супом, а слідом відправте селеру, лавровий лист та інші спеції на ваш розсуд. Прикрийте каструлю кришкою і готуйте страву протягом двадцяти хвилин на повільному вогні, щоб суп трохи кипів.
  • Через певний час додайте в суп, вермішель і проваріть його ще протягом п’яти-семи хвилин. Потім можете додати січену зелень і вимкнути вогонь. Готовий суп відразу ж подавайте до столу, сервировав його білим хлібом і сметаною – за бажанням.
  • Як приготувати ароматний грибний суп на курячому бульйоні?

    Буває так, що для якоїсь страви вам потрібна відварна курочка, а ось бульйон подіти нікуди. У цьому випадку ви можете приготувати простий і наваристий суп з печериць на цьому самому бульйоні. Ви витратите зайві пів годинки, але забезпечите себе ситним та смачним обідом.

    Інгредієнти:

    • Бульйон курячий – 1,5 л.
    • Печериці – 300 гр.
    • Картопля – 2 шт.
    • Томат – 1 шт.
    • Перець солодкий – 1 шт.
    • Морква – 1 шт.
    • Спеції – за смаком.
    • Сіль – за смаком.

    Процес приготування:

  • Для початку підготуйте овочі для вашого супу. Селера і томати промийте в проточній воді і наріжте невеликими кубиками або довільно.
  • Морква з картоплею очистіть і промийте, наріжте моркву тонкою соломкою або натріть на тертці. Картоплю наріжте довільними шматочками помірного розміру.
  • Печериці наріжте скибочками і відправте в каструлю з киплячим бульйоном. Якщо ви варили бульйон без спецій, додайте лавровий лист і інші добавки по вашому розсуду, а також викладіть в каструлю нарізану картоплю.
  • Варіть суп під кришкою на помірному вогні. Коли картопля буде майже готовий, можна додавати в суп інші інгредієнти. Суп потрібно варити до тих пір, поки морква не стане трохи м’якою.
  • Готовий суп залиште під кришкою хвилин на п’ять, щоб він трохи настоявся. Потім подавайте гарячий обід до столу з зеленню, хлібом або сухариками.
  • Грибний суп з печериць, зварений в мультиварці

    Будь суп можна з легкістю приготувати в мультиварці, навіть якщо мова йде про грибному супі. При дотриманні всіх кроків і послідовності дій, ви легко приготуєте ароматний суп з печериць у своїй мультиварці.

    Інгредієнти:

    • Печериці – 300 гр.
    • Картопля – 3 шт.
    • Цибуля ріпчаста – ½ шт.
    • Морква – 1 шт.
    • Петрушка – ½ пучка.
    • Кріп – ½ пучка.
    • Мелений перець – за смаком.
    • Кухонна сіль – за смаком.

    Процес приготування:

  • Печериці і зелень промийте в проточній воді, печериці очистити. Потім наріжте скибочками шампіньйони або четвертинками – на ваш розсуд.
  • Зелень дрібно порубаєте за допомогою ножа і тимчасово приберіть в бік. Слідом за зеленню займіться цибулею.
  • Ріпчасту цибулю очистіть, промийте, після чого наріжте його дрібними кубиками або соломкою – за вашим смаком.
  • Печериці, нарізані шматочками, разом з цибулею відправте в змащену маслом чашу мультиварки. Увімкніть режим «Смаження» на 10 хвилин і обсмажте гриби з цибулею до золотистого кольору.
  • Очищену моркву наріжте соломкою або кружечками – як вам більше подобається. Відставте інгредієнт у бік на деякий час.
  • Потім очистіть картопля, промийте його під проточною водою і покладіть в миску з холодною водою. Відставте в сторону і займіться грибами з цибулею.
  • До обсмажених грибів і цибулі додайте бульйон або воду, додайте спеції і сіль, а потім відправте в чашу мультиварки нарізану картоплю і моркву. Увімкніть режим «Суп/Кип’ятіння» на півгодини і закрийте кришку приладу.
  • Через півгодини мультиварка подасть сигнал про закінчення роботи режиму, отже, пора додати в суп посічену зелень і подавати обід до столу. Можете приправити суп сметанкою, сухариками або грінками.
  • Смачний і дуже ситний суп з печериць з перловкою

    Суп з перловою крупою по праву вважається одним з найбільш поживних і смачних супів. Крім того, що перловий суп просто чудовий з лісовими грибами, його можна приготувати з печерицями. Повірте, такий супчик можна перетворити в справжній шедевр і улюблене блюдо всієї родини!

    Інгредієнти:

    • Перлова крупа – ½ ст.
    • Морква – 1 шт.
    • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
    • Печериці – 300 гр.
    • Зелень – за смаком.
    • Лавровий лист – 1 шт.
    • Перець горошком – 4 шт.
    • Сіль – за смаком.
    • Масло – для смаження.

    Процес приготування:

  • Для того щоб як можна швидше і ефективніше зварити суп з перловою крупою, її потрібно заздалегідь гарненько вимити і запарити. Припустимо, якщо суп потрібен вам до обіду, то з самого ранку запарте перлову крупу і залиште настоюватися до моменту приготування.
  • Цибулю очистіть від лушпиння, і промийте його в проточній воді, після чого наріжте його менші або більші – за вашим смаком. Після цибулі займіться морквою.
  • Моркву потрібно очистити від шкірки і ретельно вимити, а потім подрібнити звичним та зручним для вас способом.
  • З цибулі і моркви потрібно зробити засмажку, обсмажуючи коренеплоди на помірному вогні в сковороді і регулярно перемішуючи інгредієнти. Ні в якому разі не можна пересмажити цибулю з морквою, так це зіпсує смак страви.
  • Гриби теж промити. Потім очистіть їх і наріжте скибочками, після чого сміливо відправте підготовлені гриби в каструлю з киплячою водою. Додайте перець, лавровий лист і сіль.
  • Коли гриби трохи проварятся, додайте зажарку в суп і потім запарені перлову крупу. Перемішайте суп і продовжуйте варити його, прикривши кришкою. Готовий суп буде тоді, коли перлова крупа буде повністю готова.
  • В останню чергу додайте в суп дрібно нашатковану зелень і знову перемішайте його. Потім дайте супу трохи постояти під кришкою і відпочити.
  • Ароматний суп з печериць з перловою крупою подавайте гарячим, свіжим. Не забудьте покласти до кожної порції свіжий м’який хліб і запропонувати сметану.
  • Дієтичний пісний суп з печериць з рисом

    Рисовий суп з печерицями – більш дієтичний варіант грибного супу, ніж той, що готується з перловкою. Такий суп виходить більш легким, але все ще дуже апетитним і смачним. Спробуйте!

    Інгредієнти:

    • Рис пропарений – ½ ст.
    • Морква – 1 шт.
    • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
    • Картопля – 1-2 шт.
    • Печериці – 300 гр.
    • Зелень – за смаком.
    • Лавровий лист – 1 шт.
    • Перець горошком – 4 шт.
    • Сіль – за смаком.
    • Масло – для смаження.

    Процес приготування:

  • Для початку гарненько промийте рис і, по можливості, замочіть його на деякий час, перед тим як приступати до варінні супу. Можете навіть відварити рис заздалегідь.
  • Цибуля, картопля, печериці і моркву ретельно вимийте і очистіть. Потім наріжте овочі зручним для вас способом. Можете різати крупно або дрібно – як вам більше подобається.
  • Цибулю з печерицями швидко обсмажте в сотейнику або сковороді, і в цей же час поставте варити картоплю і рис на плиті в каструлі. Додайте спеції і лавровий лист, сіль.
  • У каструлю з рисом і картоплею додайте обсмажені шампіньйони з цибулею, а також додайте моркву. Суп варіть до тих пір, поки не стане трохи м’якою морква і картопля не буде повністю готовий.
  • При бажанні, ви можете нарізати в суп свіжу зелень цибулю, кріп, петрушку. Або можете подати до супу миску з подрібненою зеленню, щоб можна було посипати готовий суп в тарілці.
  • Готовий гарячий суп з рису і печериць подавайте до столу з хлібом і зеленню, при бажанні додайте трохи сметани в тарілку.
  • Приємного апетиту!