Грибний суп з печериць – 10 смачних рецептів з фото покроково

Як приготувати грибний крем-суп з шампіньйонів?

Цей рецепт грибного супу з вершками можна вважати самим достовірним. З приготуванням цієї страви доведеться трохи повозитися, але результат перевершить ваші очікування і наповнить вишуканим ароматом ваш будинок. Ніжний і апетитний крем-суп з шампіньйонів чудово наситить вас на весь день.

Інгредієнти:

  • Печериці свіжі – 0,4 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – за смаком.
  • Молоко – 750 мл
  • Вершки – 70 мл
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Борошно – 13 гр.
  • Вода або бульйон – 2/3 ст.
  • Зелень – за смаком
  • Мускатний горіх – за смаком
  • Мелений перець – за смаком
  • Білий хліб – 3 шматочки.

Процес приготування:

  • Для того щоб приготувати справжній крем-суп з шампіньйонів вам потрібно вибрати свіжі печериці і самі якісні вершки. Без цього ваш суп вийде недостатньо смачним та якісним.
  • Гриби і цибулю промити в проточній воді, після чого дрібно наріжте цибулю за допомогою гострого ножа, а також печериці наріжте пластинками. Додайте до цибулі і грибів вершкове масло, після чого відправте все це в сковороду. Також, при бажанні, можете додати до даних інгредієнтів подрібнений часничок.
  • Сковороду з цибулею і печерицями поставте на помірний вогонь і обсмажуйте інгредієнти у вершковому маслі до золотистого відтінку, регулярно перемішуючи складові супу.
  • В цей же час вам потрібно зайнятися приготуванням соусу для вашого крем-супу. Соус буде готуватися на основі класичного бешамель. Вам знадобиться на цьому етапі молоко, борошно, трохи вершкового масла і мускатний горіх з перцем.
  • У сковороді з товстим дном або в сотейнику розтопіть вершкове масло і додайте борошно. Швидко і ретельно перемішуйте суміш, після чого почніть тонкою цівкою вливати молоко і воду, домагаючись м’якою і однорідної консистенції соусу. Соус повинен бути не густим, але й не водянистою.
  • Коли ви досягнете потрібної консистенції, додайте в соус мускатний горіх і чорний перець, перемішайте всі разом. На цьому етапі соус для крем-супу готовий і пора приступати до подальшої обробки грибів.
  • За допомогою заглибного блендера збийте до однорідного стану обсмажені шампіньйони з цибулею, щоб отримати максимально однорідну консистенцію страви. Потім додайте гриби в сотейник з соусом і додати туди ж вершки. На повільному вогні нагрівайте суміш, постійно перемішуючи. Додайте сіль.
  • Потім візьміть білий хліб і наріжте його кубиками. Можете відправити хліб в духовку, або швидко прожарити на сухій сковороді, щоб сухарики просто висохли.
  • Розлийте грибний крем-суп по тарілках, посипте кожну порцію сухариками. При бажанні можете нарізати свіжу зелень і додати трохи в кожну тарілку з супом. Блюдо готове до подачі!