Грибний суп з печериць – 10 смачних рецептів з фото покроково
Простий і смачний грибний суп з печериць з картоплею
Простий і ситний, практично, сільський суп – відмінне блюдо, яке підійде для обіду і в будній і у вихідний день. Крім того, такий супчик можна взяти з собою в термосі на пікнік і зігрітися апетитним ароматним першою стравою перед шашликами.
Інгредієнти:
Печериці – 300 гр.
Картопля – 3 шт.
Цибуля ріпчаста – ½ шт.
Морква – 1 шт.
Петрушка – ½ пучка.
Кріп – ½ пучка.
Мелений перець – за смаком.
Кухонна сіль – за смаком.
Процес приготування:
Для початку промийте і очистіть печериці, дайте їм просохнути. Також не забудьте сполоснути зелень і злегка обсушити її.
Вимийте овочі – картоплю, моркву. Цибулю очистіть і промийте під проточною водою. Потім очистіть моркву і картоплю; картопля тимчасово приберіть в миску з холодною водою.
Ріпчасту цибулю з морквою тонко наріжте соломкою і відправте в сковороду з оливковою олією, щоб овочі обжарились. Сковороду поставте на плиту і на помірному вогні обсмажуйте овочі до м’якості.
Печериці можете нарізати скибочками, або прямо цілком відправити в каструлю з водою або бульйоном, варіть їх до отримання грибного бульйону і готовності грибів. До грибів додати нарізану картоплю і продовжуйте варити бульйон під кришкою на помірному вогні.
Коли морква з цибулею будуть готові, додайте інгредієнти в бульйон і поваріть ще суп на невеликому вогні після того, як він закипить. Додайте перець і інші спеції на ваш розсуд.
Приблизно через півгодини ваш суп буде майже готовий. Залишилося тільки дрібно порубати зелень і додати її в каструлю з грибним супом.
Дайте супчику постояти під кришкою хвилин п’ять, після чого розливайте блюдо по порційних тарілочках і подавайте з чорним або білим хлібом, можете додати сметану.