Джем з червоної смородини – 9 простих рецептів на зиму з фото покроково

Простий рецепт джему з червоної смородини і малини

Вам надається рецепт приготування смородинового желе з додаванням малини. Ці ягоди дуже добре поєднуються за смаком, до того ж малина не змінює густину десерту, так як смородина містить сама по собі багато пектину. І ще: смородину спочатку поваріть, а потім перетріть на сито, тому що пектин міститься саме в шкірці ягід.

Інгредієнти:

  • Червона смородина – 2 ст.
  • Малина – 1 ст.
  • Цукор – 2 ст.

Процес приготування:

  • Смородину, не відокремлюючи ягоди від кистей, добре промийте і обсушіть.
  • Помістіть її в посуд для варіння варення.
  • Малину не мийте, а тільки очистіть від плодоніжок. Для такого джему краще підійде перезріла малина, так як цілісність її ягід не має значення.
  • Малину перекладіть на смородині і насипте до ягід потрібну кількість цукру.
  • З допомогою дерев’яної ложки ягоди з цукром перемішайте, трохи розчавлюючи смородину.
  • Залиште ягоди на одну годину, щоб вони дали достатньо свого соку.
  • Потім посуд з ягодами поставте на великий вогонь і доведіть до кипіння, знімаючи цей час пінку з поверхні.
  • Варіть ягоди протягом 7-10 хвилин від початку кипіння.
  • Потім ягідну масу швидко перетріть на сито (зручно це робити порційно) і відразу розкладіть в сухі стерильні баночки. Повторно варити цей джем не потрібно.
  • Баночки щільно закупорьте кришками, можна пластиковими.
  • Джем з чорної смородини з малиною стане густою консистенцією не раніше, ніж через місяць.
  • Зберігати його можна і в холодильнику, і в звичайній комори.
  • Приємного чаювання!