Джем з червоної смородини – 9 простих рецептів на зиму з фото покроково
Простий рецепт джему з червоної смородини і малини
Вам надається рецепт приготування смородинового желе з додаванням малини. Ці ягоди дуже добре поєднуються за смаком, до того ж малина не змінює густину десерту, так як смородина містить сама по собі багато пектину. І ще: смородину спочатку поваріть, а потім перетріть на сито, тому що пектин міститься саме в шкірці ягід.
Інгредієнти:
Червона смородина – 2 ст.
Малина – 1 ст.
Цукор – 2 ст.
Процес приготування:
Смородину, не відокремлюючи ягоди від кистей, добре промийте і обсушіть.
Помістіть її в посуд для варіння варення.
Малину не мийте, а тільки очистіть від плодоніжок. Для такого джему краще підійде перезріла малина, так як цілісність її ягід не має значення.
Малину перекладіть на смородині і насипте до ягід потрібну кількість цукру.
З допомогою дерев’яної ложки ягоди з цукром перемішайте, трохи розчавлюючи смородину.
Залиште ягоди на одну годину, щоб вони дали достатньо свого соку.
Потім посуд з ягодами поставте на великий вогонь і доведіть до кипіння, знімаючи цей час пінку з поверхні.
Варіть ягоди протягом 7-10 хвилин від початку кипіння.
Потім ягідну масу швидко перетріть на сито (зручно це робити порційно) і відразу розкладіть в сухі стерильні баночки. Повторно варити цей джем не потрібно.
Баночки щільно закупорьте кришками, можна пластиковими.
Джем з чорної смородини з малиною стане густою консистенцією не раніше, ніж через місяць.
Зберігати його можна і в холодильнику, і в звичайній комори.