Джем з червоної смородини – 9 простих рецептів на зиму з фото покроково

Як приготувати джем з червоної смородини в мультиварці?

У даному рецепті вам пропонується приготувати смородиновий джем з допомогою мультиварки. В ній джем виходить з особливим тонким смаком і ніжною текстурою.

Інгредієнти:

  • Смородина червона – 1.5 кг.
  • Цукор – 1.5 кг
  • Вода – 200 мл

Процес приготування:

  • Ягоди смородини відокремте від гілочок, покладіть в друшляк і промийте проточною водою.
  • Перекладіть чисті ягоди в чашу приладу і налийте до них потрібну кількість води.
  • Встановіть на мультиварці програму «Варка» і протягом 5 хвилин поваріть ягоди, не закриваючи кришку.
  • Коли ягоди почнуть тріскатися, через сито воду злийте і ягоди добре перетріть з допомогою ложки, щоб максимально видалити шкірку з насінням.
  • Отримане ягідне пюре перелийте назад в чашу.
  • Додайте в пюре цукор і перемішайте, щоб він повністю розчинився.
  • Увімкніть програму «Гасіння». Варіть джем на цій програмі протягом 10 хвилин під відкритою кришкою.
  • Гарячий джем розкладіть в стерильні баночки і закатайте.
  • Зберігайте такий джем в прохолодному темному місці.
  • Приємного чаювання!