Джем з червоної смородини – 9 простих рецептів на зиму з фото покроково
Як приготувати джем з червоної смородини в мультиварці?
У даному рецепті вам пропонується приготувати смородиновий джем з допомогою мультиварки. В ній джем виходить з особливим тонким смаком і ніжною текстурою.
Інгредієнти:
Смородина червона – 1.5 кг.
Цукор – 1.5 кг
Вода – 200 мл
Процес приготування:
Ягоди смородини відокремте від гілочок, покладіть в друшляк і промийте проточною водою.
Перекладіть чисті ягоди в чашу приладу і налийте до них потрібну кількість води.
Встановіть на мультиварці програму «Варка» і протягом 5 хвилин поваріть ягоди, не закриваючи кришку.
Коли ягоди почнуть тріскатися, через сито воду злийте і ягоди добре перетріть з допомогою ложки, щоб максимально видалити шкірку з насінням.
Отримане ягідне пюре перелийте назад в чашу.
Додайте в пюре цукор і перемішайте, щоб він повністю розчинився.
Увімкніть програму «Гасіння». Варіть джем на цій програмі протягом 10 хвилин під відкритою кришкою.
Гарячий джем розкладіть в стерильні баночки і закатайте.
Зберігайте такий джем в прохолодному темному місці.