Джем з червоної смородини – 9 простих рецептів на зиму з фото покроково
Простий рецепт джему з червоної смородини без варіння
За цим рецептом ви можете заготовити про запас смородиновий джем без теплової обробки. Для гарного зберігання цього десерту береться співвідношення ягід і цукру 1:1. Зберігати його можна тільки в холодильнику. Червона смородина не викликає алергії, тому такий джем можна давати маленьким дітям. Джем із сирої смородини чудово поєднується зі стравами з сиру.
Інгредієнти:
Червона смородина – 1.5 кг.
Цукор – 1.5 кг
Процес приготування:
Для такого джему виберіть добре дозрілі і якісні ягоди. Їх ретельно підготуйте: видалити гілочки і сміття, обов’язково промийте і обсушіть.
Підготовлені ягоди подрібніть за допомогою блендера або кухонного комбайна.
Отримане ягідне пюре перелийте в глибоку посуд.
Насипте до нього розраховану кількість цукру і дерев’яною ложкою масу перемішайте до повного розчинення цукру.
Посуд накрийте рушником і залиште на 4 години при домашньої температурі. За цей час джем повинен придбати однорідну текстуру.
Після закінчення цього часу розлийте джем в сухі стерильні баночки і герметично закупорьте. Баночки помістіть на зберігання в холодильник.