Джем з червоної смородини – 9 простих рецептів на зиму з фото покроково

Дуже смачний джем з червоної і чорної смородини

Джем з цих двох сортів порічок давно займає почесне місце в ряду зимових заготовок. Ці ягоди прекрасно доповнюють один одного і створюють неповторний смак. Пропорції ягід можна вибирати по своєму смаку.

Інгредієнти:

  • Червона смородина – 1 кг
  • Чорна смородина – 250 р.
  • Цукор – 800 р.
  • Вода – 1 ст.

Процес приготування:

  • Спочатку підготуйте ягоди, відокремте їх від кісточок, промийте і обсушіть.
  • У каструлі для варіння варення зваріть сироп з необхідної кількості води і цукру.
  • У приготовлений гарячий сироп покладіть червону і чорну смородину, все добре перемішайте і на маленькому вогні доведіть ягідну масу до стану кипіння. Вогонь вимкніть.
  • Каструлю з ягодами в сиропі залиште на ніч, щоб смородина добре просочилася цукровим сиропом.
  • Ранок поваріть джем на невеликому вогні протягом півгодини і розлийте його в стерильні баночки.
  • Баночки загорніть кипячеными кришками, накрийте теплим покривалом і залиште до повного охолодження.
  • Зберігайте цю заготовку в прохолодному місці.
  • Їжте на здоров’я!