Джем з червоної смородини – 9 простих рецептів на зиму з фото покроково
Дуже смачний джем з червоної і чорної смородини
Джем з цих двох сортів порічок давно займає почесне місце в ряду зимових заготовок. Ці ягоди прекрасно доповнюють один одного і створюють неповторний смак. Пропорції ягід можна вибирати по своєму смаку.
Інгредієнти:
Червона смородина – 1 кг
Чорна смородина – 250 р.
Цукор – 800 р.
Вода – 1 ст.
Процес приготування:
Спочатку підготуйте ягоди, відокремте їх від кісточок, промийте і обсушіть.
У каструлі для варіння варення зваріть сироп з необхідної кількості води і цукру.
У приготовлений гарячий сироп покладіть червону і чорну смородину, все добре перемішайте і на маленькому вогні доведіть ягідну масу до стану кипіння. Вогонь вимкніть.
Каструлю з ягодами в сиропі залиште на ніч, щоб смородина добре просочилася цукровим сиропом.
Ранок поваріть джем на невеликому вогні протягом півгодини і розлийте його в стерильні баночки.
Баночки загорніть кипячеными кришками, накрийте теплим покривалом і залиште до повного охолодження.