Джем з червоної смородини – 9 простих рецептів на зиму з фото покроково

Густий джем з червоної смородини з желатином

У даному рецепті вам пропонується додати в смородиновий джем желатин. Завдяки цьому ваш десерт буде достатньо густим, а час варіння невеликим, що дозволить зберегти в заготівлі всі корисні властивості цієї ягоди.

Інгредієнти:

  • Червона смородина – 2 кг.
  • Цукор – 1.5 кг
  • Желатин – 25 р.

Процес приготування:

  • Ягоди червоної смородини ретельно підготуйте до приготування джему.
  • Для цього відокремте від гілочок, промийте кілька разів водою і просушіть кухонним рушником.
  • Підготовлені ягоди подрібніть за допомогою кухонного комбайна або перекрутіть на м’ясорубці.
  • Отримане ягідне пюре перелийте в каструлю для варіння варення.
  • В окремому посуді змішайте вказане в рецепті кількість цукру з желатином.
  • Отриману суміш насипте в ягідне пюре і добре перемішайте.
  • Посуд прикрийте серветкою і залиште на 2-3 години бажано в прохолодному місці.
  • Після закінчення цього часу пюре знову добре перемішайте і ще дайте йому постояти 3 години.
  • Потім посуд з ягодами поставте на маленький вогонь і доведіть ягідну масу до кипіння, тільки не варіть. Якщо цукор повністю розчинився, то повторіть цю дію ще раз.
  • Приготований джем гарячим розлийте в стерильні баночки, загорніть кришками і перенесіть на зберігання в холодне місце.
  • Їжте на здоров’я і вдалих заготовок!