Джем з червоної смородини – 9 простих рецептів на зиму з фото покроково
Густий джем з червоної смородини з желатином
У даному рецепті вам пропонується додати в смородиновий джем желатин. Завдяки цьому ваш десерт буде достатньо густим, а час варіння невеликим, що дозволить зберегти в заготівлі всі корисні властивості цієї ягоди.
Інгредієнти:
Червона смородина – 2 кг.
Цукор – 1.5 кг
Желатин – 25 р.
Процес приготування:
Ягоди червоної смородини ретельно підготуйте до приготування джему.
Для цього відокремте від гілочок, промийте кілька разів водою і просушіть кухонним рушником.
Підготовлені ягоди подрібніть за допомогою кухонного комбайна або перекрутіть на м’ясорубці.
Отримане ягідне пюре перелийте в каструлю для варіння варення.
В окремому посуді змішайте вказане в рецепті кількість цукру з желатином.
Отриману суміш насипте в ягідне пюре і добре перемішайте.
Посуд прикрийте серветкою і залиште на 2-3 години бажано в прохолодному місці.
Після закінчення цього часу пюре знову добре перемішайте і ще дайте йому постояти 3 години.
Потім посуд з ягодами поставте на маленький вогонь і доведіть ягідну масу до кипіння, тільки не варіть. Якщо цукор повністю розчинився, то повторіть цю дію ще раз.
Приготований джем гарячим розлийте в стерильні баночки, загорніть кришками і перенесіть на зберігання в холодне місце.