Джем з червоної смородини – 9 простих рецептів на зиму з фото покроково
Варення-п’ятихвилинка з червоної смородини
Рецепт заготівлі на зиму смородинового варення способом «п’ятихвилинка» дозволяє максимально зберегти всі смакові якості і вітаміни, тому є найбільш корисним способом. Хоча його приготування займає трохи більше часу, ніж п’ять хвилин, тим не менш рецепт швидкий і простий.
Інгредієнти:
Червона смородина – 1 кг
Цукор – 1 кг
Процес приготування:
Ягоди смородини переберіть, видаляючи гілочки, листочки і дрібне сміття. Помістіть їх в глибоку миску і залийте теплою водою, щоб краще пішов дрібний сміття, потім промийте їх на друшляку під проточною водою.
Промиті ягоди будь-яким способом просушіть.
Підготовлену смородину пересипте в каструлю для варіння варення, додайте до них потрібну кількість цукру і рукою перемішайте, намагаючись розчавити ягідки.
Каструлю поставте на маленький вогонь і поваріть ягідну масу 5 хвилин, постійно помішуючи дерев’яною ложкою.
Гарячу масу ретельно перетріть на густе сито, щоб відокремити шкірку і насіння, з яких потім можете приготувати морс або узвар.
Ягідне пюре перелийте в ту ж каструлю.
Варіть джем на невеликому вогні не більше 5 хвилин, постійно його помішуючи і знімаючи з поверхні пінку.
Гарячий джем розлийте у заздалегідь простерилізовану баночки і закатайте стерильними кришками.
Баночки накрийте теплим пледом і після повного охолодження перенесіть на зберігання.