Джем з червоної смородини – 9 простих рецептів на зиму з фото покроково

Варення-п’ятихвилинка з червоної смородини

Рецепт заготівлі на зиму смородинового варення способом «п’ятихвилинка» дозволяє максимально зберегти всі смакові якості і вітаміни, тому є найбільш корисним способом. Хоча його приготування займає трохи більше часу, ніж п’ять хвилин, тим не менш рецепт швидкий і простий.

Інгредієнти:

  • Червона смородина – 1 кг
  • Цукор – 1 кг

Процес приготування:

  • Ягоди смородини переберіть, видаляючи гілочки, листочки і дрібне сміття. Помістіть їх в глибоку миску і залийте теплою водою, щоб краще пішов дрібний сміття, потім промийте їх на друшляку під проточною водою.
  • Промиті ягоди будь-яким способом просушіть.
  • Підготовлену смородину пересипте в каструлю для варіння варення, додайте до них потрібну кількість цукру і рукою перемішайте, намагаючись розчавити ягідки.
  • Каструлю поставте на маленький вогонь і поваріть ягідну масу 5 хвилин, постійно помішуючи дерев’яною ложкою.
  • Гарячу масу ретельно перетріть на густе сито, щоб відокремити шкірку і насіння, з яких потім можете приготувати морс або узвар.
  • Ягідне пюре перелийте в ту ж каструлю.
  • Варіть джем на невеликому вогні не більше 5 хвилин, постійно його помішуючи і знімаючи з поверхні пінку.
  • Гарячий джем розлийте у заздалегідь простерилізовану баночки і закатайте стерильними кришками.
  • Баночки накрийте теплим пледом і після повного охолодження перенесіть на зберігання.
  • Приємного чаювання!