Джем з червоної смородини – 9 простих рецептів на зиму з фото покроково
Джем з червоної смородини та яблук
Це рецепт для любителів незвичайних зимових заготовок. Поєднання червоної смородини та яблук додасть вашому десерту щільну консистенцію, збалансований кисло-солодкий смак і красивий колір, на відміну від коричневого яблучного джему. Смородину беремо заморожену, так як час дозрівання цих плодів різне. Готувати такий джем будемо з фруктово-ягідного пюре і в кілька прийомів.
Інгредієнти:
Яблука – 1.5 кг.
Смородина червона – 300 р.
Вода – ½ ст.
Цукор – від 700 г (за смаком).
Процес приготування:
Яблука помийте, видаліть у них серцевини з насінням і нарізати на середні шматочки.
Підготовлені ягоди покладіть в посуд для варіння варення і додайте півсклянки води. Якщо у вас яблука не дуже соковиті, то води додайте більше.
Червону смородину, не відокремлюючи ягідки від пензликів, промийте холодною водою (заморожені ягоди розморожувати не треба) і покладіть її до яблук.
Поставте посуд на маленький вогонь і поваріть все протягом 20 хвилин, щоб яблука добре розварилися. Масу періодично перемішуючи дерев’яною ложкою.
Потім порційно перетріть яблука зі смородиною на густе сито, щоб видалити шкірку і насіння смородини.
Отримане густе фруктове пюре перекладіть в ту ж посуд і насипте до нього потрібну кількість цукру. Від цукру джем відразу стане густим і в’язким.
Варіть джем на маленькому вогні не більше 15 хвилин, інакше він стане коричневим. При варінні джем постійно перемішуючи, щоб не підгорів.
Гарячий джем розкладіть в стерильні баночки і герметично закупорьте.
Зберігайте такий джем в темному прохолодному місці, втім, можна зберігати і просто в квартирі.