Джем з червоної смородини – 9 простих рецептів на зиму з фото покроково

Джем з червоної смородини та яблук

Це рецепт для любителів незвичайних зимових заготовок. Поєднання червоної смородини та яблук додасть вашому десерту щільну консистенцію, збалансований кисло-солодкий смак і красивий колір, на відміну від коричневого яблучного джему. Смородину беремо заморожену, так як час дозрівання цих плодів різне. Готувати такий джем будемо з фруктово-ягідного пюре і в кілька прийомів.

Інгредієнти:

  • Яблука – 1.5 кг.
  • Смородина червона – 300 р.
  • Вода – ½ ст.
  • Цукор – від 700 г (за смаком).

Процес приготування:

  • Яблука помийте, видаліть у них серцевини з насінням і нарізати на середні шматочки.
  • Підготовлені ягоди покладіть в посуд для варіння варення і додайте півсклянки води. Якщо у вас яблука не дуже соковиті, то води додайте більше.
  • Червону смородину, не відокремлюючи ягідки від пензликів, промийте холодною водою (заморожені ягоди розморожувати не треба) і покладіть її до яблук.
  • Поставте посуд на маленький вогонь і поваріть все протягом 20 хвилин, щоб яблука добре розварилися. Масу періодично перемішуючи дерев’яною ложкою.
  • Потім порційно перетріть яблука зі смородиною на густе сито, щоб видалити шкірку і насіння смородини.
  • Отримане густе фруктове пюре перекладіть в ту ж посуд і насипте до нього потрібну кількість цукру. Від цукру джем відразу стане густим і в’язким.
  • Варіть джем на маленькому вогні не більше 15 хвилин, інакше він стане коричневим. При варінні джем постійно перемішуючи, щоб не підгорів.
  • Гарячий джем розкладіть в стерильні баночки і герметично закупорьте.
  • Зберігайте такий джем в темному прохолодному місці, втім, можна зберігати і просто в квартирі.
  • Приємного апетиту і вдалих заготовок!