Джем з червоної смородини – 9 простих рецептів на зиму з фото покроково
Покроковий рецепт джему з соку червоної смородини
Це рецепт приготування смородинового желе для тих, кому не подобаються кісточки в десерті. Смородиновий сік можна приготувати або гарячим способом, або за допомогою соковижималки. В цей джем бажано додати пектин, адже шкірку і насіння ми викидаємо.
Інгредієнти:
Смородина червона – 2 кг.
Цукор – 1.5 кг
Пектин – 2 ч. л.
Процес приготування:
Ягоди червоної смородини ретельно перебираємо, видаляючи пензлика і дрібне сміття.
Потім їх промиваємо холодною водою і покласти в друшляк для видалення зайвої рідини.
За допомогою соковижималки готуємо смородиновий сік. З даної кількості смородини у вас вийде 1 літр соку. Що залишився макуха можна використовувати для приготування морсу або компоту.
Сік перелити в посуд для варіння варення, насипаємо до нього потрібну кількість цукру і розмішуємо.
Варимо джем на невеликому вогні протягом 10 хвилин, регулярно його помішуючи і знімаючи пінку.
Потім насипаємо в джем пектин, перемішуємо і варимо ще кілька хвилин.
Приготований джем розливаємо в стерильні баночки і герметично закорковуємо.
Охолоджений джем переносимо на зберігання в темне прохолодне місце.