Джем з червоної смородини – 9 простих рецептів на зиму з фото покроково

Покроковий рецепт джему з соку червоної смородини

Це рецепт приготування смородинового желе для тих, кому не подобаються кісточки в десерті. Смородиновий сік можна приготувати або гарячим способом, або за допомогою соковижималки. В цей джем бажано додати пектин, адже шкірку і насіння ми викидаємо.

Інгредієнти:

  • Смородина червона – 2 кг.
  • Цукор – 1.5 кг
  • Пектин – 2 ч. л.

Процес приготування:

  • Ягоди червоної смородини ретельно перебираємо, видаляючи пензлика і дрібне сміття.
  • Потім їх промиваємо холодною водою і покласти в друшляк для видалення зайвої рідини.
  • За допомогою соковижималки готуємо смородиновий сік. З даної кількості смородини у вас вийде 1 літр соку. Що залишився макуха можна використовувати для приготування морсу або компоту.
  • Сік перелити в посуд для варіння варення, насипаємо до нього потрібну кількість цукру і розмішуємо.
  • Варимо джем на невеликому вогні протягом 10 хвилин, регулярно його помішуючи і знімаючи пінку.
  • Потім насипаємо в джем пектин, перемішуємо і варимо ще кілька хвилин.
  • Приготований джем розливаємо в стерильні баночки і герметично закорковуємо.
  • Охолоджений джем переносимо на зберігання в темне прохолодне місце.
  • Їжте на здоров’я і вдалих заготовок!