Желе з чорної смородини – 8 простих рецептів на зиму з фото покроково
Дуже смачний рецепт желе з агар-агаром
Незважаючи на те, що чорна смородина сама по собі чудово желирующая завдяки вмісту в ній пектину, іноді в желе з чорної смородини додають такий загусник як агар-агар. Таке желе набуває зовсім іншу, щільну консистенцію. Желе з чорної смородини з агар-агаром знову застигає навіть після термічної обробки, що іноді може знадобитися в кулінарії.
Інгредієнти:
Чорна смородина – 0,3 кг
Вода питна – 200 мл
Агар-агар – 1,5 ч. л.
Цукровий пісок – 250 г
Процес приготування:
Ягоди чорної смородини промийте під холодною водою, відкиньте на друшляк і зніміть з гілочок, якщо ви ще цього не встигли зробити заздалегідь. Потім перекладіть промиту смородину в невелику каструльку і залийте ягоди 150 мл води. Поставте каструлю на плиту і доведіть воду до кипіння.
Як тільки вміст каструлі закипить, трохи зменшіть вогонь і засипте до смородині 250 грамів цукру. Ретельно перемішайте і дайте покипіти 7-10 хвилин, щоб ягода не пригоріла, постійно помішуйте дерев’яною ложкою.
Зніміть каструлю з вогню і перекладіть розварені ягоди в сито, а саме сито поставте на каструлю. Сік процідіть через сито. Тепер потрібно перетерти ягоди, зручніше за все це зробити за допомогою ложки, трохи натискаючи і протираючи через сито.
У 50 мілілітрах води розведіть агар-агар, а потім перелийте його в смородинове пюре. Поставте каструлю з усіма інгредієнтами на вогонь і знову доведіть до кипіння майбутнє желе. Не забувайте постійно помішувати ягідну масу, щоб нічого не пригоріло. Після закипання зменшіть вогонь практично до мінімуму і проваріть близько 7 хвилин.
У заздалегідь промиті з содою і простерилізовані на пару, в духовці або мікрохвильовці банки розлийте смородинове желе і відразу загорніть стерилізованими кришками.
Готове остигле желе (перевертати банки не потрібно) зберігайте в прохолодному місці.