Желе з чорної смородини – 8 простих рецептів на зиму з фото покроково

Як приготувати желе з чорної смородини з малиною на зиму

Спробуйте приготувати це корисне і смачне желе з чорної смородини і малини. Дві чудові, корисні і ягоди багаті вітамінами з’єдналися в одному чудове ласощі. Таке желе можна намазувати на хліб, додавати до морозива, використовувати як прошарок в тортах або просто їсти ложкою вприкуску до чаю.

Інгредієнти:

  • Ягоди малини – 0,3 кг
  • Чорна смородина – 0,3 кг
  • Квиттин – 15 г
  • Цукор – 0,3 кг

Процес приготування:

  • Спочатку потрібно добре смородину промити під проточною водою, а потім перекласти її на друшляк і дати трохи просохнути. Зверніть увагу, що ягода має бути без гілочок, їх треба прибрати.
  • Малину також настійно рекомендуємо промивати (хоча багато хто цього чомусь не роблять). Оскільки малина – це дуже тендітна і ніжна ягода, то промивати її потрібно дуже обережно. Налийте в таз воду і перекладіть туди малину, акуратно перемішайте ягоду руками і змийте весь новий сміття. Також покладіть вимиту малину на друшляк, щоб зайва рідина могла стекти.
  • Під впливом води малина кілька втратить зовнішній вигляд, тому почніть спочатку з неї. Ягоду потрібно перетворити в пюре. Можете скористатися заглибним блендером або просто розчавити ягоди ложкою. Ваша основна задача – змусити малину пустити сік.
  • Візьміть невелику миску, на неї поставте сито і вилийте в нього малинове пюре. Візьміть ложку і протріть малину через сито. Що залишився макуха можна викинути.
  • Тепер все те ж саме потрібно зробити зі смородиною. Спочатку роздушіть всі ягоди (блендером або ложкою), а після цього пропустіть смородинове пюре через сито до малині.
  • Ми пропонуємо зварити вам це желе в хлібопічці, але можна це зробити і в звичайній каструлі на плиті. Отже, рівномірно засипте малиново-смородиновий сік цукром. Кількість цукру ви можете регулювати згідно вашим смаковим уподобанням. До ягодному пюре всипте пакетик квиттина (він, як і желатин, має желюючий властивості, які допоможуть нашому желе досягти потрібної консистенції).
  • Якщо ви, як і ми, готуєте це желе в хлібопічці, то вам залишилося лише закрити кришку приладу і встановити програму «Варення». Тим, хто варить смородинове желе з малиною на плиті, потрібно спочатку довести його до кипіння, а потім, при постійному помішуванні варити на повільному вогні близько години.
  • Поки желе готується, промийте банки з додаванням соди. Стерилізувати банки можна не тільки на пару, але і, наприклад, в духовій шафі. Або в мікрохвильовій печі. В інтернеті є багато інформації на цю тему.
  • Розлийте готове гаряче желе з сухим і чистим банкам і укупорьте стерилізованими кришками. Перевертати банки кришками вниз не потрібно. Нехай желе остигає в звичайному стані. За міру охолодження желе буде купувати потрібну густу консистенцію. Охолоджене желе потрібно прибрати на зберігання в темне і прохолодне місце.
  • Приємного апетиту вам і вашим близьким!