Желе з чорної смородини – 8 простих рецептів на зиму з фото покроково

Желе з чорної смородини «П’ятихвилинка» на зиму в банках

Цей швидкий спосіб приготування желе з чорної смородини допоможе вам не тільки заощадити час, але і дасть можливість максимально зберегти всі наявні в цій ягоді вітаміни і корисні речовини за рахунок дуже короткою термічної обробки.

Інгредієнти:

  • Свіжі ягоди чорної смородини – 0,5 кг
  • Желирующая суміш– 1 упаковка
  • Вода – 50 мл
  • Цукровий пісок – 0,5 кг

Процес приготування:

  • Ягоду потрібно для початку перебрати (видалити весь сміття, листочки і плодоніжки), а потім ретельно промити в холодній воді. Краще всього покласти смородину у великий таз, залити доверху водою і прибрати все зайве, що спливе на поверхню. Повторіть цю процедуру кілька разів, кожного разу міняючи воду.
  • Промиту ягоди чорної смородини перекладіть в каструлю. Долийте зверху 50 мл води (можна трохи більше) і поставте каструлю на вогонь. Дочекайтеся, поки вода в каструлі закипить, а потім зменшіть вогонь і накрийте каструлю кришкою. Дайте смородині покипіти 3-5 хвилин (за цей час ягоди встигнуть пустити сік). Вимкніть плиту і зніміть каструлю з вогню.
  • Тепер вам знадобиться сито для того, щоб процідити смородиновий сік і перетерти саму ягоду. Що залишився макуха викиньте, а сік і м’якоть знову перелийте в каструлю.
  • У каструлю до майбутнього желе також додайте половину кілограма цукру, і пакетик желирующей суміші. Все добре перемішайте і поставте каструлю на вогонь. Доведіть вміст каструлі до кипіння, а потім, не зменшуючи вогонь, проваріть желе протягом 5 хвилин, обов’язково знімайте піну, яка буде утворюватися в процесі кипіння, інакше желе вийде каламутним.
  • Банки і кришки вимийте в дуже гарячій воді (краще з додаванням соди), а потім стерилізуйте будь-яким зручним для вас способом. Желе розлийте по підготовленим сухим банкам і укупорьте кришками. Зверніть увагу, що спочатку желе буде рідким. Це нормально. Після того, як він охолоне і трохи постоїть, желе з чорної смородини дійде до потрібної консистенції.
  • Приємного вам апетиту!