Желе з чорної смородини – 8 простих рецептів на зиму з фото покроково

Покроковий рецепт желе з чорної та червоної смородини

Дві чудові, смачні і дуже корисні ягоди з’єдналися в ніжному повітряному желе, яке поєднує в собі неймовірний аромат і незвичайний, кисло-солодкий смак. Такий десерт не раз нагадає вам про яскравому соковитому літо, а наситить ваш організм корисними вітамінами та мікроелементами.

Інгредієнти:

  • Ягоди червоної смородини – 1,5 кг
  • Ягоди чорної смородини – 1,5 кг
  • Пісок цукровий – 3,3 кг

Процес приготування:

  • Спочатку потрібно ретельно промити обидва види смородини. Для цього перекладіть ягоду у велику каструлю, а краще – в таз і повністю залийте водою. Перемішайте смородину руками, і ви відразу ж побачите, як на поверхню води спливає сміття. Промийте обидва види смородини таким же чином ще раз і покладіть на друшляк, щоб зайва рідина могла стекти.
  • Коли ягода трохи підсохне, акуратно зніміть її з гілочок, намагаючись не пошкодити цілісність самих ягід.
  • У каструлю налийте 3-3,5 літра води, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Перекладіть чорну і червону смородину в каструлю з киплячою водою і проваріть близько 5 хвилин.
  • Акуратно злийте воду, а розпарені ягоди протріть через сито. Отриманий сік з м’якоттю перелийте в каструлю, засипте цукровим піском, а залишилися після перетирання шкурки можна з чистою совістю викинути. Ягідне пюре і цукор як слід перемішайте і дайте настоятися близько 6 годин. Після цього поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння, періодично помішуючи дерев’яною ложкою і знімаючи піну, якщо вона буде утворюватися.
  • Підготуйте банки (бажано невеликого обсягу). Не забудьте перед цим вимити з милом і простерилізувати одним з відомих вам способів.
  • Після того, як ягідне пюре закипить, трохи зменшіть вогонь і прокип’ятіть майбутнє желе близько 10-12 хвилин.
  • Гаряче желе акуратно розлийте по підготовленим банкам і відразу ж укупорьте їх стерилізованими кришками. Після цього банки переверніть догори дном, накрийте теплою ковдрою і протягом доби більше до них не торкайтеся. За цей час желе встигне повністю охолонути, і тоді його можна буде переставити в прохолодне місце для подальшого зручного зберігання.
  • Приємного вам апетиту!