Желе з чорної смородини – 8 простих рецептів на зиму з фото покроково

Простий і дуже смачний рецепт без варіння

Желе, приготована за цим рецептом, виходить нітрохи не гірше, ніж желе, яке потрібно варити. Більше того, воно виходить набагато корисніше, за рахунок 100% збереження вітамінів і корисних речовин в смородині. Таке желе – просто джерело вітамінів!

Інгредієнти:

  • Смородина чорна – 600-700 г
  • Цукор – 750 г

Процес приготування:

  • Смородину як слід, промийте, приберіть всі листочки, палички. Самі ягоди акуратно зніміть з гілочок. Робити все це потрібно акуратно, щоб не пошкодити ягоди – вони повинні залишатися цілими.
  • Промиту ягоду перекладіть в невелику каструлю і поставте її на середній вогонь. Це робиться для того, щоб смородина нагрілася і пустила сік. Не хвилюйтеся, воду додавати не потрібно – смородина дуже соковита ягода, ви і самі побачите, як швидко ягоди почнуть лопатися і пускати сік. Будьте уважні, нагріти потрібно не сильно, до кипіння доводити, точно не варто. Вимкніть вогонь і дайте ягодам трохи охолонути.
  • Візьміть глибоку миску і сито. Перекладіть в сито чорну смородину і за допомогою дерев’яної ложки перетріть її. Макуха можна викинути, він вам більше не знадобиться. У вас повинно вийти приблизно 0,5 л чистого смородинового соку. На таку кількість соку цукрового піску знадобиться 750 г (пропорція 1:1,5). Висипте весь цукор в миску до соку і дуже добре перемішайте. Оскільки ягоди чорної смородини дуже багаті пектином, застигати майбутнє желе почне дуже швидко.
  • Підготуйте банку об’ємом 0,5 л: помийте, потримайте на пару, а потім обсушити. Перекладіть тепле, починає загусати желе в банку і загорніть її кришкою (якщо вам здається, що желе погано загусає, потрібно додати ще трохи цукру).
  • Ось і все, смачне, ніжне, дуже ароматне і дуже корисне желе з чорної смородини на зиму готово. Воно не раз нагадає вам про яскравому сонячному літо, коли за вікном будуть вити заметіль і вітер.
  • Приємного вам апетиту!