Желе з чорної смородини – 8 простих рецептів на зиму з фото покроково

Желе з чорної смородини з желатином на зиму

Желе з чорної смородини – це чудовий десерт, який можна їсти просто ложками за чашкою чаю, а можна намазати на хрусткий ароматний ранковий тост. Обов’язково спробуйте приготувати цю ароматну смакоту.

Інгредієнти:

  • Ягоди чорної смородини – 1 кг
  • Вода – 0,5 л
  • Желатин – 30 г
  • Пісок цукровий – 1 кг
  • Сік свіжого лимона – 4 ч. л.

Процес приготування:

  • Для початку потрібно ретельно промити ягоди чорної смородини. Найлегше це зробити наступним чином: візьміть великий таз, перекладіть в нього смородину і залийте великою кількістю холодної води. Трохи перемішати ягоди руками, і ви відразу ж побачите, як на поверхню спливає все сміття. Злийте воду і повторіть всі кроки ще раз. Тепер потрібно акуратно, щоб не пошкодити ягоди чорної смородини, зняти їх з гілочок. Перекладіть смородину на друшляк, щоб з неї стекла зайва рідина.
  • Пересипте ягоду цукровим піском. Намагайтеся, щоб цукор рівномірно покрив всі ягоди. Додайте до зацукрованою чорній смородині 4 чайні ложки лимонного соку і дайте постояти близько 3 годин. Цього часу цілком достатньо, щоб ягода встигла пустити сік, який практично повністю зможе розчинити цукор.
  • Перекладіть смородину в соку в каструлю, залийте її половиною літра холодної води і поставте на вогонь. Дочекайтеся, поки сік в каструлі закипить. Нікуди не йти, поки смородина закипає, її потрібно постійно помішувати, інакше вміст каструлі може легко пригоріти.
  • Після того, як смородинова маса закипить, зніміть піну, що утворилася, зменшіть вогонь наполовину і дайте майбутнього желе покипіти 7 хвилин.
  • Тепер саме час додати в каструлю зі смородиною 30 грам желатину (попередньо розчиняти його не потрібно). Уважно стежте за зміною консистенції желе, як тільки маса почне гуснути і придбає тягучість, зніміть каструлю з вогню.
  • До цього часу вже повинні бути заздалегідь вимиті та простерилізовані банки. Для желе найзручніше використовувати банки об’ємом 0,5 літра. Якщо ви вибрали банки іншого об’єму – це не настільки важливо.
  • Перекладіть желе в банки і відразу ж укупорьте їх кришками. Далі за стандартною схемою: перевернути, укутати, охолодити.
  • Ось і все, смачне і дуже корисне смородинове желе готове. Їжте на здоров’я!