Желе з чорної смородини – 8 простих рецептів на зиму з фото покроково
Желе з чорної смородини з желатином на зиму
Желе з чорної смородини – це чудовий десерт, який можна їсти просто ложками за чашкою чаю, а можна намазати на хрусткий ароматний ранковий тост. Обов’язково спробуйте приготувати цю ароматну смакоту.
Інгредієнти:
Ягоди чорної смородини – 1 кг
Вода – 0,5 л
Желатин – 30 г
Пісок цукровий – 1 кг
Сік свіжого лимона – 4 ч. л.
Процес приготування:
Для початку потрібно ретельно промити ягоди чорної смородини. Найлегше це зробити наступним чином: візьміть великий таз, перекладіть в нього смородину і залийте великою кількістю холодної води. Трохи перемішати ягоди руками, і ви відразу ж побачите, як на поверхню спливає все сміття. Злийте воду і повторіть всі кроки ще раз. Тепер потрібно акуратно, щоб не пошкодити ягоди чорної смородини, зняти їх з гілочок. Перекладіть смородину на друшляк, щоб з неї стекла зайва рідина.
Пересипте ягоду цукровим піском. Намагайтеся, щоб цукор рівномірно покрив всі ягоди. Додайте до зацукрованою чорній смородині 4 чайні ложки лимонного соку і дайте постояти близько 3 годин. Цього часу цілком достатньо, щоб ягода встигла пустити сік, який практично повністю зможе розчинити цукор.
Перекладіть смородину в соку в каструлю, залийте її половиною літра холодної води і поставте на вогонь. Дочекайтеся, поки сік в каструлі закипить. Нікуди не йти, поки смородина закипає, її потрібно постійно помішувати, інакше вміст каструлі може легко пригоріти.
Після того, як смородинова маса закипить, зніміть піну, що утворилася, зменшіть вогонь наполовину і дайте майбутнього желе покипіти 7 хвилин.
Тепер саме час додати в каструлю зі смородиною 30 грам желатину (попередньо розчиняти його не потрібно). Уважно стежте за зміною консистенції желе, як тільки маса почне гуснути і придбає тягучість, зніміть каструлю з вогню.
До цього часу вже повинні бути заздалегідь вимиті та простерилізовані банки. Для желе найзручніше використовувати банки об’ємом 0,5 літра. Якщо ви вибрали банки іншого об’єму – це не настільки важливо.
Перекладіть желе в банки і відразу ж укупорьте їх кришками. Далі за стандартною схемою: перевернути, укутати, охолодити.
Ось і все, смачне і дуже корисне смородинове желе готове. Їжте на здоров’я!