Заливне з риби c желатином – 8 простих і смачних рецептів з фото покроково
Як приготувати заливну рибу з желатином і майонезом?
Рибу для холодцю можна вибрати на свій смак, крім оселедців, тут головною особливістю страви є використання майонезу. Виходить оригінально, красиво і смачно.
Рибу помити в холодній воді, почистити, порізати і відокремити філе. Відрізати хвіст і голову, вирізати зябра і плавники, зняти луску.
У каструлю налити води, скласти частини риби і варити після закипання на повільному вогні до готовності. Непридатні в їжу деталі варто викинути.
Желатин замочити в воді згідно з інструкцією, залишити набухати.
Зварити яйце круто, почистити, порізати на дольки. Чисту моркву відварити, порізати на кубики. Лимон обдати окропом і нарізати тонкими сегментами. Болгарський перець помити і порізати кільцями.
Зварити овочі, додавши у воду лавровий лист, сіль і прянощі.
Рибу розділити на шматочки, попередньо охолодивши.
До рибного бульйону додати желатинову масу, прогріти, не доводячи до кипіння. Процідити через сито, поділити суміш на 2 рівні частини, до однієї з них додати овочевий бульйон.
Другу частину змішати з майонезом.
Рибу і овочі, яйця та інші продукти для прикраси викласти красиво на блюді.
Залити все желе на рибному бульйоні і прибрати в холодильник на 2 години.
Після закінчення зазначеного часу залити зверху частину желе з майонезом і знову прибрати в холодильник.
Коли холодець застигне, дістати його з холодильника, злегка прогріти стінки посуду звичайним феном, щоб краще відокремити страва від тарілки. Викласти заливне з риби на блюдо і подавати.