Заливне з риби c желатином – 8 простих і смачних рецептів з фото покроково

Як приготувати заливну рибу з желатином і майонезом?

Рибу для холодцю можна вибрати на свій смак, крім оселедців, тут головною особливістю страви є використання майонезу. Виходить оригінально, красиво і смачно.

Час приготування: 2 години 45 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Риба – 550 г;
  • Майонез – 120 г;
  • Желатин – 6 г;
  • Бульйон рибний – 500 мл;
  • Морква – 1 шт.;
  • Лавровий Лист – 2 шт.;
  • Сіль, прянощі – за смаком;
  • Лимон, варене яйце, перець солодкий, зелень, консервований горошок – для прикраси.

Процес приготування:

  • Рибу помити в холодній воді, почистити, порізати і відокремити філе. Відрізати хвіст і голову, вирізати зябра і плавники, зняти луску.
  • У каструлю налити води, скласти частини риби і варити після закипання на повільному вогні до готовності. Непридатні в їжу деталі варто викинути.
  • Желатин замочити в воді згідно з інструкцією, залишити набухати.
  • Зварити яйце круто, почистити, порізати на дольки. Чисту моркву відварити, порізати на кубики. Лимон обдати окропом і нарізати тонкими сегментами. Болгарський перець помити і порізати кільцями.
  • Зварити овочі, додавши у воду лавровий лист, сіль і прянощі.
  • Рибу розділити на шматочки, попередньо охолодивши.
  • До рибного бульйону додати желатинову масу, прогріти, не доводячи до кипіння. Процідити через сито, поділити суміш на 2 рівні частини, до однієї з них додати овочевий бульйон.
  • Другу частину змішати з майонезом.
  • Рибу і овочі, яйця та інші продукти для прикраси викласти красиво на блюді.
  • Залити все желе на рибному бульйоні і прибрати в холодильник на 2 години.
  • Після закінчення зазначеного часу залити зверху частину желе з майонезом і знову прибрати в холодильник.
  • Коли холодець застигне, дістати його з холодильника, злегка прогріти стінки посуду звичайним феном, щоб краще відокремити страва від тарілки. Викласти заливне з риби на блюдо і подавати.
  • Приємного апетиту!