Заливне з риби c желатином – 8 простих і смачних рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт приготування холодцю з горбуші з желатином

Таке блюдо можна подати не лише до святкового столу, а й просто до вечері, якщо набридла звичайна смажена риба. Бульйон При варінні злегка темніє, але це можна виправити, додавши курячий білок.

Час готування: 4.

Порцій: 5 годин 45 хв.

Інгредієнти:

  • Горбуша – 800 г;
  • Цибуля ріпчаста – 110 г;
  • Вода – 820 мл;
  • Сіль – за смаком;
  • Лавровий Лист – 2 шт.;
  • Желатин – 14 м;
  • Білок яєчний – 1,5 шт.;
  • Яйце варене – 1,5 шт.;
  • Цибуля зелена – 25 р.

Процес приготування:

  • У маленьку мисочку всипати желатин, залити їх невеликою кількістю води і дати набрякнути близько 12-15 хв.
  • Рибу почистити, обполоснути холодною водою, покласти в каструлю і налити туди воду.
  • Почищену цибулину, не розрізаючи покласти до горбуші, всипати дрібку солі і лавровий лист.
  • Поставити каструлю з вмістом на середній вогонь, після закипання варити ще 10 хв, після чого рибу дістати шумівкою, злегка остудити і вийняти з неї обережно всі кістки.
  • Бульйон процідити через марлю, складену в декілька шарів, або щільну чисту тканину, додати до нього білок яйця і знову поставити на вогонь. Як тільки білок згорнеться, ще раз пропустити бульйон крізь марлю і викласти в нього набряклу желатинову масу, розмішати.
  • Помитий зелену цибулю дрібно нашаткувати. Поламати горбушу на шматочки невеликого розміру, розкласти в селедочнице на деякій відстані один від одного, посипати шматочками зеленого цибулі і залити бульйоном.
  • По поверхні розкласти шматочки вареного яйця, прибрати блюдо в холодильник до застигання (близько 4 годин).
  • Подавати з гірчицею або хріном.
  • Приємного апетиту!