Заливне з риби c желатином – 8 простих і смачних рецептів з фото покроково
Покроковий рецепт приготування холодцю з горбуші з желатином
Таке блюдо можна подати не лише до святкового столу, а й просто до вечері, якщо набридла звичайна смажена риба. Бульйон При варінні злегка темніє, але це можна виправити, додавши курячий білок.
Час готування: 4.
Порцій: 5 годин 45 хв.
Інгредієнти:
Горбуша – 800 г;
Цибуля ріпчаста – 110 г;
Вода – 820 мл;
Сіль – за смаком;
Лавровий Лист – 2 шт.;
Желатин – 14 м;
Білок яєчний – 1,5 шт.;
Яйце варене – 1,5 шт.;
Цибуля зелена – 25 р.
Процес приготування:
У маленьку мисочку всипати желатин, залити їх невеликою кількістю води і дати набрякнути близько 12-15 хв.
Рибу почистити, обполоснути холодною водою, покласти в каструлю і налити туди воду.
Почищену цибулину, не розрізаючи покласти до горбуші, всипати дрібку солі і лавровий лист.
Поставити каструлю з вмістом на середній вогонь, після закипання варити ще 10 хв, після чого рибу дістати шумівкою, злегка остудити і вийняти з неї обережно всі кістки.
Бульйон процідити через марлю, складену в декілька шарів, або щільну чисту тканину, додати до нього білок яйця і знову поставити на вогонь. Як тільки білок згорнеться, ще раз пропустити бульйон крізь марлю і викласти в нього набряклу желатинову масу, розмішати.
Помитий зелену цибулю дрібно нашаткувати. Поламати горбушу на шматочки невеликого розміру, розкласти в селедочнице на деякій відстані один від одного, посипати шматочками зеленого цибулі і залити бульйоном.
По поверхні розкласти шматочки вареного яйця, прибрати блюдо в холодильник до застигання (близько 4 годин).