Заливне з риби c желатином – 8 простих і смачних рецептів з фото покроково
Простий рецепт холодцю з щуки з желатином
Щука відмінно підходить для приготування заливного: вона добре тримає форму, не розварюється і володіє приємним ароматом.
Час готування: 4 години 10 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
Щука – 1200 м;
Цибуля ріпчаста – 220 г;
Духмяний перець – 4 шт.;
Лавровий Лист – 2 шт.;
Гвоздика сушена – 5 бутонів;
Желатин гранульований – 45 г;
Вода – 3,8 л;
Сіль – за смаком;
Горошок зелений – для прикраси.
Процес приготування:
Якщо щука ціла, з головою, її потрібно вимити, очистити, відрізати голову, вирізати зябра і плавники.
Рибу випатрати і розрізати на шматки.
Цибулю можна помити і зняти лушпиння, а можна залишити з лушпинням і покласти в бульйон для більш насиченого золотистого кольору. Каструлю наповнити водою, надрізати цибулини хрест-навхрест, покласти їх у воду. Туди ж відправити перець, гвоздику та лавровий лист.
У каструлю покласти шматки риби, довести все до кипіння, зняти піну, зменшити вогонь до слабкого, додати сіль і варити близько півгодини або трохи менше, залежить від розміру шматків риби.
Готову щуку виловити шумівкою з бульйону і перекласти на блюдо.
Процідити частину бульйону і розчинити в ньому желатин. Залити рибу отриманою рідиною.
Прикрасити холодець з щуки по своєму смаку: шматочками варених яєць, фігурками з варених овочів або гілочками вимитої зелені. Дуже красиво виходить, коли в желатинової маси плавають горошини консервованого горошку.