Заливне з риби c желатином – 8 простих і смачних рецептів з фото покроково

Простий рецепт холодцю з щуки з желатином

 

Щука відмінно підходить для приготування заливного: вона добре тримає форму, не розварюється і володіє приємним ароматом.

Час готування: 4 години 10 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Щука – 1200 м;
  • Цибуля ріпчаста – 220 г;
  • Духмяний перець – 4 шт.;
  • Лавровий Лист – 2 шт.;
  • Гвоздика сушена – 5 бутонів;
  • Желатин гранульований – 45 г;
  • Вода – 3,8 л;
  • Сіль – за смаком;
  • Горошок зелений – для прикраси.

Процес приготування:

  • Якщо щука ціла, з головою, її потрібно вимити, очистити, відрізати голову, вирізати зябра і плавники.
  • Рибу випатрати і розрізати на шматки.
  • Цибулю можна помити і зняти лушпиння, а можна залишити з лушпинням і покласти в бульйон для більш насиченого золотистого кольору. Каструлю наповнити водою, надрізати цибулини хрест-навхрест, покласти їх у воду. Туди ж відправити перець, гвоздику та лавровий лист.
  • У каструлю покласти шматки риби, довести все до кипіння, зняти піну, зменшити вогонь до слабкого, додати сіль і варити близько півгодини або трохи менше, залежить від розміру шматків риби.
  • Готову щуку виловити шумівкою з бульйону і перекласти на блюдо.
  • Процідити частину бульйону і розчинити в ньому желатин. Залити рибу отриманою рідиною.
  • Прикрасити холодець з щуки по своєму смаку: шматочками варених яєць, фігурками з варених овочів або гілочками вимитої зелені. Дуже красиво виходить, коли в желатинової маси плавають горошини консервованого горошку.
  • Приємного апетиту!