Заливне з риби c желатином – 8 простих і смачних рецептів з фото покроково

Як зробити холодець із риби минтай з желатином?

 

Для заливного краще вибирати морську, а не річкову рибу: час метушні з кістками сильно скоротиться. Чудово з такою роллю впорається минтай. Ця недорога риба дозволяє приготувати смачне холодець, при цьому її м’ясо дуже ніжне і не має яскраво вираженого рибного смаку.

Час приготування: 2 години 45 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Свіжий минтай – 550 г;
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка;
  • Морква – 1 шт.;
  • Окріп – 800 мл;
  • Желатин – 1 ст. л.;
  • Лавровий лист – 1 шт.;
  • Приправи, сіль – за смаком;
  • Ягоди чорної смородини – 35 р.

Процес приготування:

  • Минтай замочити на 30 хв. в холодній воді. Потім почистити від луски, відрізати ножицями хвіст і плавники (викидати не потрібно, зібрати плавці та луску окремо). З минтая випатрати нутрощі.
  • Порізати тушку риби на шматочки близько 1 см завтовшки.
  • У каструлю влити воду, закип’ятити. Додати нарізану кружечками очищену моркву, четвертинки ріпчастої цибулі без лушпиння. Всипати сіль, приправи, покласти горошини чорного і запашного перцю і лавровий лист.
  • Желатин розвести водою по інструкції на упаковці.
  • Плавці, хвіст і луску покласти на марлю, складену в 4 шари, зав’язати все у вигляді мішечка і опустити в бульйон. Варити на помірному вогні, не забуваючи знімати піну. Це допоможе отримати міцний бульйон, який не помутніє при варінні.
  • Коли морква наполовину готова, обережно покладіть в окріп рибні шматочки. Варити 5 хв, після чого перекласти шумівкою на тарілку.
  • З моркви вирізати прикраси, ягоди помити, обрізати ножицями хвостики і прокип’ятити протягом 30 секунд.
  • Обережно пінцетом дістати з шматків риби хребет і кістки з боків. Викласти шматочки минтая на селедочнице. Поверх розкласти моркву з чорною смородиною.
  • Мішечок з лускою варити в бульйоні ще 20 хв., потім викинути.
  • Бульйон процідити через дрібне сито, додати до нього набряклу желатинову масу і заважати, поки вона не розчиниться. Знову пропустити бульйон через сито.
  • Залити рибну заготівлю бульйоном і дати постояти в холодильнику 2 години.
  • Приємного апетиту!