Заливне з риби c желатином – 8 простих і смачних рецептів з фото покроково
Заливне з рибних консервів з желатином
Таке холодець можна по праву назвати ледачим або заливним «Хвилинка». Рибу самим варити не доведеться, страва готується з використанням рибних консервів і крабових паличок.
Час готування: 5 годин 30 хв.
Порцій: 7.
Інгредієнти:
Консерви – 1 банка;
Палички крабові – 250 г;
Желатин, гранульований або листової – 26 г;
Вода – 780 мл;
Сіль, спеції, прянощі – за смаком.
Процес приготування:
У великій каструлі закип’ятити воду, яку потрібно посолити (але пам’ятати, що консерви вже солоні) і додати улюблені приправи. Можна покласти горошини чорного і духмяного перцю, бутони сушеної гвоздики, хмелі-сунелі. Також смачно буде, якщо купити готову приправу для засолювання риби.
Всипати в киплячий бульйон відміряну кількість желатину і заважати до його розчинення. При цьому вогонь повинен бути слабкий.
Можна потримати на мінімальному вогні, постійно заважаючи, хвилин 5. Бульйон трохи охолодити.
В блюдо або форму викласти консерви: скумбрію, сардини, шпроти або будь-які інші консерви в олії. Розібрати їх на більш дрібні шматочки, сам сік теж вилити на рибу. Якщо в маринаді плавають горошини перцю, їх треба прибрати.
Крабові палички почистити від целофану і порізати на кільця.
Викласти шар консерви з маслом, шар крабових паличок.
Залити трохи охолодженим желированным бульйоном заготівлю і прибрати в холодильник до повного застигання, це десь 5-5,5 годин.