Заливне з риби c желатином – 8 простих і смачних рецептів з фото покроково
Простий і смачний рецепт холодцю зі скумбрії
Скумбрія – дуже жирна риба, бульйон з неї виходить міцний, добре желирует сам по собі, однак для вірності додамо ще желатину. Риба має характерний різкий запах, тому її потрібно попередньо дуже добре відмочити і промити у воді.
Час приготування: 2 години 40 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
Скумбрія свіжоморожена – 1 шт.;
Яйце куряче – 1 шт.;
Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
Морква – 0,5 шт.;
Лимон – кілька кружечків;
Зелень – 4 гілочки;
Желатин гранульований – 10 г;
Сіль, суміш перців горошком – за смаком;
Лавровий Лист – 1 шт.
Процес приготування:
Замочити скумбрію на годину в холодній воді, потім добре промити, ретельно вирізати плавці, зябра і відрізати голову, зрізати філе з хребта.
Желатин залити водою, як зазначено на пакетику. Залишити набухати.
Почищену цибулину, моркву, митий зелень залити водою і довести до кипіння. Голову і хвіст риби покласти до овочів і зменшити вогонь до мінімуму.
Протягом 15 хв. готувати бульйон на слабкому вогні, покласти в нього філе і продовжувати варити ще 20 хвилин, знімаючи піну.
Додати в каструлю лавровий лист, перець, сіль.
Яйце зварити круто і порізати на кружечки. Лимон вимити з милом і нарізати пластинками. Зелень вимити і розділити на гілочки. Морква з бульйону також порізати на кружечки.
Готове філе дістати з води і розібрати на невеликі шматочки.
Бульйон кілька раз процідити, домагаючись максимальної прозорості.
Викласти до бульйону желатинову масу, знову нагріти, але не доводити до кипіння.
Скумбрію розкласти по невеликим тарілочках, зверху прикрасити шматочками моркви, яйця, лимона і зеленню. Залити все бульйоном і прибрати в холодильник застигати. Вийдуть окремі порції холодцю.