Заливне з риби c желатином – 8 простих і смачних рецептів з фото покроково

Простий і смачний рецепт холодцю зі скумбрії

 

Скумбрія – дуже жирна риба, бульйон з неї виходить міцний, добре желирует сам по собі, однак для вірності додамо ще желатину. Риба має характерний різкий запах, тому її потрібно попередньо дуже добре відмочити і промити у воді.

Час приготування: 2 години 40 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Скумбрія свіжоморожена – 1 шт.;
  • Яйце куряче – 1 шт.;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • Морква – 0,5 шт.;
  • Лимон – кілька кружечків;
  • Зелень – 4 гілочки;
  • Желатин гранульований – 10 г;
  • Сіль, суміш перців горошком – за смаком;
  • Лавровий Лист – 1 шт.

Процес приготування:

  • Замочити скумбрію на годину в холодній воді, потім добре промити, ретельно вирізати плавці, зябра і відрізати голову, зрізати філе з хребта.
  • Желатин залити водою, як зазначено на пакетику. Залишити набухати.
  • Почищену цибулину, моркву, митий зелень залити водою і довести до кипіння. Голову і хвіст риби покласти до овочів і зменшити вогонь до мінімуму.
  • Протягом 15 хв. готувати бульйон на слабкому вогні, покласти в нього філе і продовжувати варити ще 20 хвилин, знімаючи піну.
  • Додати в каструлю лавровий лист, перець, сіль.
  • Яйце зварити круто і порізати на кружечки. Лимон вимити з милом і нарізати пластинками. Зелень вимити і розділити на гілочки. Морква з бульйону також порізати на кружечки.
  • Готове філе дістати з води і розібрати на невеликі шматочки.
  • Бульйон кілька раз процідити, домагаючись максимальної прозорості.
  • Викласти до бульйону желатинову масу, знову нагріти, але не доводити до кипіння.
  • Скумбрію розкласти по невеликим тарілочках, зверху прикрасити шматочками моркви, яйця, лимона і зеленню. Залити все бульйоном і прибрати в холодильник застигати. Вийдуть окремі порції холодцю.
  • Приємного апетиту!