Заливне з риби c желатином – 8 простих і смачних рецептів з фото покроково

Смачне холодець з червоної риби з желатином

 

Заливне з червоної риби виходить не найдешевшим собівартості, проте жирні кислоти омега-3, якими багата риба, роблять це блюдо дуже корисним.

Час приготування: 3 години 10 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Філе лосося – 220 г;
  • Голова, хвіст, плавники – від 1 риби;
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка;
  • Морква – 1 шт.;
  • Желатин – 2 ст. л.;
  • Сіль – 1 ч. л.;
  • Приправи – за смаком;
  • Чорний перець горошком – 6 шт.;
  • Лимон – 3 кружечка;
  • Кріп і петрушка – по 2 гілочки.

Процес приготування:

  • Рибну голову з супового набору перемити у холодній воді, покласти в каструлю і залити водою. Води повинно бути стільки, щоб над рибою її було на 2 пальці. Додати сіль, прянощі. При бажанні можна також додати лавровий лист. Поставити каструлю на сильний вогонь і дочекатися закипання.
  • Вогонь зменшити до слабкого, на голові додати очищену цілу головку цибулі і моркву. Філе помити і теж покласти в каструлю. Варити на мінімальному вогні 35-40 хв. з закритою кришкою (можна залишити маленьку щілину).
  • Під час варіння бульйону додати до желатину воду по інструкції на упаковці, перемішати і дати набрякнути.
  • Зварену і злегка охолоджену рибу розібрати на невеликі шматочки, прибрати кістки та інше. Цибулю можна викидати, а ось моркву можна пустити на прикрасу для заливного.
  • На блюді або селедочнице розкласти шматочки філе, квіти з моркви, шматочки лимона і маленькі гілочки митої зелені.
  • У гарячий бульйон викласти набряклий желатин, перемішати до його розчинення. Перепустити бульйон через дрібне сито, щоб сторонні фракції залишилися в ньому. Залити рибу на тарелі процідженим бульйоном.
  • Поставити заливне в холодильник для застигання. Зазвичай на це вистачає близько 2 годин.
  • Приємного апетиту!