Заливне з риби c желатином – 8 простих і смачних рецептів з фото покроково
Смачне холодець з червоної риби з желатином
Заливне з червоної риби виходить не найдешевшим собівартості, проте жирні кислоти омега-3, якими багата риба, роблять це блюдо дуже корисним.
Час приготування: 3 години 10 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
Філе лосося – 220 г;
Голова, хвіст, плавники – від 1 риби;
Цибуля ріпчаста – 1 головка;
Морква – 1 шт.;
Желатин – 2 ст. л.;
Сіль – 1 ч. л.;
Приправи – за смаком;
Чорний перець горошком – 6 шт.;
Лимон – 3 кружечка;
Кріп і петрушка – по 2 гілочки.
Процес приготування:
Рибну голову з супового набору перемити у холодній воді, покласти в каструлю і залити водою. Води повинно бути стільки, щоб над рибою її було на 2 пальці. Додати сіль, прянощі. При бажанні можна також додати лавровий лист. Поставити каструлю на сильний вогонь і дочекатися закипання.
Вогонь зменшити до слабкого, на голові додати очищену цілу головку цибулі і моркву. Філе помити і теж покласти в каструлю. Варити на мінімальному вогні 35-40 хв. з закритою кришкою (можна залишити маленьку щілину).
Під час варіння бульйону додати до желатину воду по інструкції на упаковці, перемішати і дати набрякнути.
Зварену і злегка охолоджену рибу розібрати на невеликі шматочки, прибрати кістки та інше. Цибулю можна викидати, а ось моркву можна пустити на прикрасу для заливного.
На блюді або селедочнице розкласти шматочки філе, квіти з моркви, шматочки лимона і маленькі гілочки митої зелені.
У гарячий бульйон викласти набряклий желатин, перемішати до його розчинення. Перепустити бульйон через дрібне сито, щоб сторонні фракції залишилися в ньому. Залити рибу на тарелі процідженим бульйоном.
Поставити заливне в холодильник для застигання. Зазвичай на це вистачає близько 2 годин.