Хрусткі і швидкі малосольні огірки в пакет з часником і кропом – 8 рецептів з фото покроково

Дуже швидкий рецепт малосольних огірків з часником, кропом і оцтом

Вам пропонується рецепт приготування цих смачних огірочків з додаванням оцту, який додасть закуски смак маринованих, прискорить приготування і максимально розкриє аромат кропу і часнику. Оцет краще використовувати яблучний. Таким способом можна засолювати огірки як невеликі, так і великі.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1 кг
  • Сіль і цукор – по 1 ст. л.
  • Оцет яблучний 6% – 2 ст. л.
  • Зубки часнику – 4 шт.

Процес приготування:

  • Огірочки замочіть на 2 години в холодній воді, хоча свіжі можна солити і без попереднього замочування.
  • Огірочки помийте під водою з крана, видаліть з обох сторін кінчики і наріжте на чотири поздовжніх шматочка кожен овоч. У великих огірків видаліть шкірку і насіння.
  • Підготовлені огірки складіть у цілий і міцний пакет.
  • Свіжу зелень (кріп, листя петрушки і кінзи за бажанням) промийте, просушіть паперовою серветкою і дрібно наріжте.
  • Часник почистіть від лушпиння і наріжте на тоненькі пластинки.
  • Зелень і часник перекладіть в пакет до огірків.
  • Огірки посипте вказаним у рецепті кількістю солі і цукру і додайте до них яблучний оцет.
  • Пакет щільно закупорьте і кілька разів струсніть для рівномірної засолювання і розподілу часнику і зелені між огірками.
  • Ваше пікантне блюдо буде готове через 10-15 хвилин, але через 2-3 години смак таких огірочків помітно покращиться.
  • Приємного апетиту!