Варення з агрусу з апельсином на зиму – 8 смачних рецептів з фото покроково

Як приготувати варення з агрусу з апельсином в мультиварці на зиму?

Спробуйте приготувати знайоме багатьом варення з агрусу і апельсина, тільки не звичайним способом – в каструлі, а з допомогою мультиварки. Зараз цей прилад дуже популярний серед домогосподарок, тому з’явилася величезна кількість рецептів, адаптованих під мультиварку.

Інгредієнти:

  • Ягоди агрусу – 1 кг
  • Цукор – 1,5 кг
  • Вода питна – 500 мл
  • Апельсин – 1 шт.
  • Горілка – 50 мл

Процес приготування:

  • Агрус промийте в холодній воді, а потім відріжте хвостики і плодоніжки. Комусь зручніше робити це гострим ножем, кому-то з допомогою манікюрних ножиць. Можливо, що ви придумаєте якусь свій варіант. У будь-якому випадку робити це потрібно акуратно, щоб агрус не лопнув. Крім того, щоб в процесі варіння ягоди не полопалися, потрібно в них зробити кілька маленьких отворів за допомогою тонкої голки. Вітаємо, самий трудомісткий процес закінчений, далі буде набагато простіше.
  • Тепер рівномірно полийте ягоди 50 мл горілки і відправте тарілку з ягодою в морозилку хвилин на 20. Коли зазначений час закінчиться, переставте аґрус в холодильник і залиште там на ніч.
  • Апельсин помийте, очистіть від шкірки і наріжте дуже дрібними кубиками (небагато шкірки можна натерти на тертці і також використовувати варення.)
  • Вранці налийте в чашу мультиварки 500 мілілітрів води і насипте в неї 1,5 кілограма цукру. Виберіть режим «Випічка», перемішайте воду з цукром і дочекайтеся, поки вода закипить (періодично потрібно помішувати солодку масу, щоб вона не прилипла). Після того, як сироп закипить, всипте в чашу агрус і шматочки апельсина. Тепер потрібно знову довести вміст чаші до кипіння. Як тільки варення закипить, вимкніть мультиварку і повністю остудіть варення.
  • На наступний день акуратно злийте сироп через сито в тарілку, а потім знову перелийте в чашу мультиварки і доведіть до кипіння на режимі «Випічка». Коли сироп закипить, додайте в нього агрус і апельсини. Після того, як варення закипить знову уже разом з ягодами, вимкніть мультиварку і знову повністю остудіть варення.
  • Увечері того ж дня знову доведіть варення до кипіння, тільки в цей раз мультиварку не вимикайте. Дайте йому покипіти хвилин 20-25, а потім розлийте по підготовленим сухим стерилізованим банкам.
  • Приємного апетиту!