Варення з агрусу з апельсином на зиму – 8 смачних рецептів з фото покроково
Царський варення з агрусу з апельсином без варіння
Варення, виготовлене за цим рецептом дуже багата на пектин і вітаміном С. Пектин допомагає вашому організму вивести токсини, покращує роботу ШЛУНКОВО-кишкового тракту, а вітамін С, допомагає боротися з вірусами і швидко відновлюватися після перенесених захворювань.
Інгредієнти:
Ягоди агрусу – 1 кг
Апельсини – 500-600 г (3 шт.)
Пісок цукровий – 1250г
Процес приготування:
Спочатку потрібно ретельно вимити аґрус, краще всього скласти його у великий таз, залити водою і перемішати. Весь зайвий сміття спливе на поверхню. Потім злийте воду і повторіть всю процедуру заново.
Помиті ягоди відкиньте на друшляк, щоб вся зайва рідина могла стекти, а потім, з допомогою манікюрних ножиць, зріжте все плодоніжки і хвостики. Цей процес займе у вас якийсь час і може бути кілька стомлюючим.
Апельсини вимийте (краще навіть з милом), один апельсин розріжте навпіл і вийміть всі кісточки. Потім кожну половину (прямо з шкіркою) наріжте на невеликі кубики. З двох інших апельсинів потрібно очистити шкірку, а самі апельсини розрізати навпіл і потім кожну половину нарізати невеликим кубиком.
У каструлі з’єднайте разом ягоди і порізані апельсини і з допомогою заглибного блендера (або м’ясорубки) перетворіть їх у фруктове пюре. Додайте до пюре 650 грам цукру, і як слід перемішайте. Залиште хвилин на 10-15, за цей час фруктовий сік розчиняє цукор. Через 15 хвилин додати решту 600 грам цукру і знову добре перемішайте. Тепер, щоб повністю розчинити весь цукор, поставте каструлю з варенням на вогонь і нагрійте (але не доводьте до кипіння). В процесі нагрівання постійно помішуйте вміст каструлі, щоб цукор розчинявся швидше.
Готове варення потрібно розлити по банках. Звичайно ж, вони повинні бути чистими і простерилизованными. Банки потрібно закрити капроновими кришками і дати варенню охолонути. Після того, як всі банки охолонуть, приберіть їх в холодильник, де вони і будуть зберігатися весь час.