Варення з агрусу з апельсином на зиму – 8 смачних рецептів з фото покроково

Простий і смачний рецепт з ківі і апельсином

Ми підготували для вас досить незвичайний варіант варення з агрусу – з додаванням екзотичних фруктів: апельсина ківі. Смакове поєднання виходить яскраве і цікаве, з невеликою кислинкою і неймовірним ароматом. Спробуйте і переконаєтеся в цьому самі.

Інгредієнти:

  • Ягоди агрусу – 2 кг
  • Ківі – 6 шт.
  • Апельсини – 5 шт.
  • Цукор – 3,5 кг

Процес приготування:

  • Отже, спочатку потрібно зайнятися аґрусом, тому що часу на його обробку піде найбільше. Спочатку потрібно ягоди перебрати, видаливши зіпсовані або пом’яті. Потім як слід, промийте аґрус у воді і трохи обсушити його. Після цього візьміть дуже гострий ніж або, якщо вам так буде зручніше, манікюрні ножиці і відріжте всі хвостики і плодоніжки. Так, процес досить трудомісткий, але без нього ніяк не можна. Відмінно, все найскладніше позаду.
  • Апельсини ретельно вимийте під проточною водою, три апельсини очистіть від шкірки, розріжте на 4 частини. Видаліть кісточки. Два апельсина розріжте на 4 частини прямо з шкіркою і також видаліть з кожної частини апельсина кісточки.
  • Ківі помийте, очистіть від шкірки і розрізати навпіл.
  • Візьміть глибоку миску і перейдіть в неї через м’ясорубку всі підготовлені ягоди і шматочки фруктів. В результаті у вас повинно вийти дуже ароматне і красиве фруктово-ягідне пюре. Додайте в нього 3,5 кілограма цукру і перемішайте. Тепер потрібно дати час ягодному соку, щоб він встиг, як слід розчинити цукровий пісок. Залиште варення при кімнатній температурі годин на 5. Періодично перемішуйте варення, щоб рівномірно розподілити по ньому весь цукор.
  • Поки у вас є вільний час, ретельно вимийте банки (зручніше використовувати банки з невеликим об’ємом) і потримайте їх на водяній бані 10-15 хвилин. За цей час вони встигнуть позбутися всіх мікробів.
  • Варення розлийте по сухим стерилізованим банкам і закрийте кришками. Поставте банки з варенням в холодильник і зберігайте тільки там, тому що при кімнатній температурі таке варення швидко зіпсується. Завдяки тому, що в рецептурі приготування цього десерту повністю відсутня теплова обробка, воно максимально зберегла в собі всі корисні вітаміни та справжній смак ягід і фруктів.
  • Приємного вам апетиту!