Варення з агрусу з апельсином на зиму – 8 смачних рецептів з фото покроково

Варення з агрусу з апельсином і волоським горіхом на зиму

Надзвичайно поєднання солодкого агрусу і ароматного апельсина з терпким волоським горіхом залишає незабутні смакові відчуття у всіх, хто хоч раз пробував подібне варення. Якщо ви давно хотіли спробувати приготувати щось незвичайне, то наш рецепт як не можна краще підійде для цих цілей.

Інгредієнти:

  • Ядра волоського горіха – 200 г
  • Апельсин – 1 шт.
  • Ягоди агрусу – 0,5 кг
  • Пісок цукровий – 0,5 кг

Процес приготування:

  • Добре вимийте апельсин, потім натріть шкірку на дрібній тертці, а саму м’якоть розріжте навпіл, а кожну половину наріжте на невеликі шматочки.
  • Волоські горіхи очистити від шкаралупи, у вас повинно вийти 200 грам очищених ядер. Подрібніть їх за допомогою ножа, блендера або товкачика.
  • Тепер вам знадобиться м’ясорубка (механічна або електрична – не важливо). Подрібніть з її допомогою горіхи, агрус і шматочки апельсина. Туди ж додайте і апельсинову цедру. В результаті у вас вийде дуже ароматне фруктово-ягідне пюре.
  • Перелийте пюре в каструлю і додайте в нього половину кілограма цукрового піску. Перемішайте і дайте варенню постояти хвилин 15-20, щоб фруктовий сік почав розчиняти цукор. Поставте каструлю на вогонь і доведіть варення до кипіння. Відходити від плити в цей момент не варто, тому що на варення почне утворюватися піна, яку треба буде знімати (бажано дерев’яною ложкою). Крім того, потрібно час від часу перемішувати вміст каструлі, щоб воно не підгоріло. Після того, як варення закипить, зменшіть вогонь і проварити при слабкому кипінні буквально 5 хвилин.
  • Гаряче варення розлийте по стерилізованим баночках (обсягом 0,5-0,75 літра) і відразу ж загорніть банки. Після охолодження в перевернутому стані, банки з ароматним варення з аґрусу, апельсина і волоського горіха можна відправити на зберігання в льох, холодильник або будь-яке інше прохолодне і темне місце.
  • Приємного вам апетиту!