Варення з агрусу з апельсином на зиму – 8 смачних рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт приготування варення з агрусу з апельсином і бананами

Варення з агрусу і апельсина вже нікого не здивуєш, а ви спробуйте запропонувати гостям спробувати варіант всім відомого варення, але з тропічної ноткою – з бананом. Варення володіє дуже цікавим і яскравим смаком, який буде нагадувати вам про теплі літні дні.

Інгредієнти:

  • Стиглі ягоди агрусу – 500 г
  • Банан – 1 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Кориця мелена – 1 ч. л.
  • Цукровий пісок – 500 г
  • Гвоздика сушена – 4 шт.

Процес приготування:

  • Ретельно вимийте агрус під проточною водою. Дайте стекти зайвої рідини (наприклад, поклавши ягоди на друшляк), а потім відріжте ножем всі хвостики і плодоніжки (декому зручніше робити це не ножем, а невеликими ножицями — експериментуйте). Перекрутіть ягоди з допомогою заглибного блендера або м’ясорубки.
  • Апельсин і банан також вимийте. Банан очистити від шкірки і наріжте дуже дрібними кубиками. Апельсин розрізати навпіл. Одну половину очистіть від шкірки, з другої половини натріть шкірку на дрібній тертці. Видаліть з апельсина кісточки і дрібно-дрібно наріжте (можна також перетворити в пюре за допомогою м’ясорубки або блендера).
  • З’єднайте разом аґрус, банан і апельсин в одній каструлі. Всипте до майбутнього варенню півкіло цукрового піску і добре перемішайте дерев’яною ложкою. Дайте варенню постояти близько 2,5 годин. За цей час ягоди і фрукти пустять достатню кількість соку, щоб розчинити кристали цукру. Час від часу перемішуйте варення дерев’яною ложкою.
  • Поки варення настоюється, промийте банки, в яких буде зберігатися варення. Тепер їх потрібно простерилізувати на пару близько 15 хвилин, дайте банкам просохнути і потім накрийте стерильними кришками.
  • Отже, варення пустило достатньо соку, тепер додайте в нього одну чайну ложку меленої кориці і 4 бутона гвоздики. Перемішайте всі інгредієнти і поставте каструлю на вогонь. Доведіть варення до кипіння, постійно помішуючи, щоб варення не пригоріло (якщо з’явиться пінка – обов’язково зніміть її). Після закипання зменшіть вогонь і проваріть фруктово-ягідне варення разом з прянощами 5-7 хвилин, вимкніть плиту і дістаньте гвоздику (чим довше вона буде перебувати в варення, тим більше гіркоти йому віддасть).
  • Готове гаряче варення розлийте по банках (залишаючи зовсім небагато місця зверху) і укупорьте простерилизованными кришками. Остигле варення зберігайте в прохолодному місці.
  • Приємного апетиту вам і вашим гостям!