Варення з агрусу з апельсином на зиму – 8 смачних рецептів з фото покроково

Дуже смачне варення з аґрусу через м’ясорубку з апельсином

Дуже швидкий, смачний, а головне – неймовірно корисний варіант приготування варення з апельсинів і аґрусу. Варення практично не піддається термічній обробці, тому максимально зберігає в собі всі корисні властивості і вітаміни.

Інгредієнти:

  • Свіжі ягоди агрусу (краще міцного зеленого) – 1 кг
  • Апельсини – 1-2 шт.
  • Цукровий пісок – 1-1,1 кг

Процес приготування:

  • Апельсини як слід, промийте, бажано навіть з милом, тому як в готуванні ми будемо використовувати шкірку і теж. Розріжте кожен апельсин на 4-8 частин і уважно огляньте їх на наявність кісточок (шкірку не очищати не треба!).
  • Агрус переберіть, видаліть сміття і промити у великій кількості холодної води. Потім трохи обсушіть ягоди, відкинувши їх на друшляк, і видаліть хвостики і плодоніжки. Це зручно робити гострим ножем або манікюрними ножицями.
  • З допомогою ручної та електричної м’ясорубки подрібніть ягоди і шматочки апельсина з шкіркою під фруктове пюре. Перекладіть пюре в каструлю і всипте в нього цукор. Перемішайте і дайте трохи постояти, щоб сік, який вийшов в процесі подрібнення апельсинів і аґрусу, розчинив цукор. На це піде хвилин 15. Тепер потрібно поставити каструлю на вогонь і довести її вміст до кипіння. Не відходьте далеко від плити, варення потрібно буде постійно помішувати, тому що воно може дуже швидко пригоріти. Коли варення закипить, вимкнути плиту і дайте йому постояти до повного охолодження.
  • Після того, як варення повністю охолоне, знову поставте його на плиту і дайте закипіти. Після закипання зменшіть вогонь і варіть варення з агрусу і апельсинів на повільному кипінні 15 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи пінку, якщо вона буде утворюватися.
  • Поки вариться варення, приготуйте чисті простерилізовані банки, в які потрібно буде розлити готове гаряче варення. Закрийте банки кришками, переверніть догори дном і дайте повністю охолонути. Після того, як наше варення охолоне, приберіть його в холодне і темне місце.
  • Варення з агрусу і апельсинів готово. Воно виходить дуже приємною, густоватой консистенції, ароматне, ніжне на смак і неймовірно корисне.
  • Приємного вам апетиту!