Варення з агрусу з апельсином на зиму – 8 смачних рецептів з фото покроково

Варення з агрусу з лимоном і апельсином

Варення з агрусу з апельсином і лимоном чудово поєднує в собі терпкий смак і неймовірний аромат. Воно містить величезну кількість вітамінів, оскільки абсолютно не піддається тепловій обробці, а до складу входять тільки свіжі ягоди, фрукти і цукровий пісок.

Інгредієнти:

  • Апельсини – 1,5 шт.
  • Лимони – 1,5 шт.
  • Стиглі ягоди агрусу – 1500 м
  • Пісок цукровий – 2,5 кг

Процес приготування:

  • Агрус потрібно перебрати і ретельно промити. Тепер з допомогою гострого ножа обріжте всі хвостики і плодоніжки. Це досить трудомісткий процес, який з’їдає достатню кількість часу, тому, якщо у вас є діти, то виділіть їм ножиці і нехай допомагають.
  • Коли з підготовкою агрусу покінчено, потрібно підготувати лимони та апельсини. Ретельно вимийте фрукти під проточною водою, буде навіть краще, якщо ви зробите це з милом. Один апельсин і один лимон очистіть від шкірки (викидати її не варто, краще засушіть і додайте в чай) і розріжте на 4 частини. Уважно огляньте їх на наявність кісточок і, якщо вони є, дістаньте їх. Другий апельсин і другий лимон розрізати навпіл. Нам потрібно по одній половині лимона і апельсина прямо з шкіркою. Розріжте її навпіл і приберіть кісточки, якщо вони є.
  • Тепер настала черга м’ясорубки. Через неї потрібно прокрутити всі ягоди агрусу і апельсини з лимонами. Якщо у вас немає м’ясорубки, то можна використовувати занурювальний блендер, тільки в цьому випадку вам доведеться очистити шкірку з половинок лимона і апельсина, а самі фрукти нарізати на дрібні шматочки, щоб легше перетворити їх в пюре за допомогою блендера.
  • Залишилося тільки додати два з половиною кілограми цукру, ретельно перемішати фруктово-ягідне пюре і накрити посуд, в якій воно знаходиться, чистим кухонним рушником. Варення має простояти так при кімнатній температурі близько 6 годин (раз на 1-2 години можна перемішати).
  • Поки варення настоюється, у вас є час зайнятися банками. Візьміть потрібну вам кількість банок і спочатку вимийте їх з содою. Вода при цьому повинна бути максимально гарячої (наскільки зазнають руки). Потім потрібно банки прокип’ятити на пару близько 10-15 хвилин (деякі ще стерилізує банки в духовці або мікрохвильовій печі).
  • Готове варення розкладіть по підготовленим сухим банкам, і закрийте пластиковими кришками. Зберігається таке ароматне і смачне варення тільки в холодильнику. Дуже актуальний рецепт для осінньо-зимового періоду, коли організм гостро потребує вітамінів.