Тонкі млинці на кефірі з окропом з дірочками – 8 рецептів з фото покроково
Заварні млинці на кефірі з окропом
У цьому рецепті вам надається саме правильне співвідношення продуктів для приготування тонких ажурних млинчиків. Готуються вони на заварному тісті, тобто на кефірі з додаванням окропу, що робить млинці повітряними і з безліччю дрібних дірочок. Такі млинці ідеально підходять для формування рулетів з різною начинкою, так як не рвуться і своєю тонкістю підкреслюють форму начинки. Рідка начинка (згущене молоко або мед) до них не підходить.
Інгредієнти:
Кефір – 0.5. л.
Борошно – 2 ст.
Яйце – 2 шт.
Окріп – 1 ст.
Олія соняшникова і цукор – по 3 ст. л.
Сода – 0.5 ч. л.
Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
У посуд для замішування тіста розбиваємо яйця.
Насипаємо до них вказану кількість цукру і солі, і з допомогою віночка або вилки збиваємо.
Підігріваємо в мікрохвильовці потрібну кількість кефіру, переливаємо його до збитим яйця і перемішуємо.
Кип’ятимо чисту воду і розчиняємо у ній соду.
Воду переливаємо тонким струменем до кефіру і розмішуємо.
Просіваємо на сито потрібну кількість борошна.
Борошно порціями додаємо в рідку основу і продовжуємо віночком замішувати тісто до однорідного стану.
До кінця замісу вливаємо в тісто олію і розмішуємо ще раз.
Смажимо млинці на добре розігрітій сковорідці, трохи змащеній олією.
Обсмажуємо млинці по одній хвилині з кожної сторони до рум’яного кольору.
Приготовлені млинці змащуємо шматочком вершкового масла, складемо стопкою або загорненими трикутниками на велику тарілку.