Тонкі млинці на кефірі з окропом з дірочками – 8 рецептів з фото покроково

Заварні млинці на кефірі з окропом

У цьому рецепті вам надається саме правильне співвідношення продуктів для приготування тонких ажурних млинчиків. Готуються вони на заварному тісті, тобто на кефірі з додаванням окропу, що робить млинці повітряними і з безліччю дрібних дірочок. Такі млинці ідеально підходять для формування рулетів з різною начинкою, так як не рвуться і своєю тонкістю підкреслюють форму начинки. Рідка начинка (згущене молоко або мед) до них не підходить.

Інгредієнти:

  • Кефір – 0.5. л.
  • Борошно – 2 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Окріп – 1 ст.
  • Олія соняшникова і цукор – по 3 ст. л.
  • Сода – 0.5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

  • У посуд для замішування тіста розбиваємо яйця.
  • Насипаємо до них вказану кількість цукру і солі, і з допомогою віночка або вилки збиваємо.
  • Підігріваємо в мікрохвильовці потрібну кількість кефіру, переливаємо його до збитим яйця і перемішуємо.
  • Кип’ятимо чисту воду і розчиняємо у ній соду.
  • Воду переливаємо тонким струменем до кефіру і розмішуємо.
  • Просіваємо на сито потрібну кількість борошна.
  • Борошно порціями додаємо в рідку основу і продовжуємо віночком замішувати тісто до однорідного стану.
  • До кінця замісу вливаємо в тісто олію і розмішуємо ще раз.
  • Смажимо млинці на добре розігрітій сковорідці, трохи змащеній олією.
  • Обсмажуємо млинці по одній хвилині з кожної сторони до рум’яного кольору.
  • Приготовлені млинці змащуємо шматочком вершкового масла, складемо стопкою або загорненими трикутниками на велику тарілку.
  • Приємного апетиту!