Тонкі млинці на кефірі з окропом з дірочками – 8 рецептів з фото покроково
Дуже смачні млинці на кефірі та молоці з окропом
У даному рецепті вам пропонується приготувати тонкі ажурні млинці з тіста на основі кефіру, молока і окропу. Додавання молока додасть млинців особливу ситність. Загорнувши в них обсмажений фарш, рибу або сир, ви швидко приготуєте та чудовий сніданок, і страву на швидку руку для гостей.
Інгредієнти:
Молоко, кефір і окріп – по 1 ст.
Борошно – 1.5 ст.
Яйце – 3 шт.
Цукор і рослинне масло – 3 ст. л.
Сіль і сода – по 1 ч. л.
Процес приготування:
У ємності для замісу тіста збийте вінчиком яйця з цукром і сіллю.
До збитим яйцям налийте трохи підігрітого кефіру, молока і все перемішайте.
Насипте в рідку основу, просіяне на сито пшеничне борошно і замісіть тісто до однорідного і без грудочок стану.
Закип’ятіть склянку чистої води і додайте до неї чайну ложку соди.
Окріп тонким струменем перелийте в тісто, одночасно перемішуючи його віночком.
Потім налийте в тісто олію і ще раз перемішайте.
Залиште тісто на 15-20 хвилин «для відпочинку».
Добре накалите на великому вогні сковорідку і змастіть її невеликою кількістю масла.
Смажте млинці по 1 хвилині з кожної сторони до рум’яного кольору.
В приготовані млинці загорніть будь-яку начинку і подавайте до столу.