Тонкі млинці на кефірі з окропом з дірочками – 8 рецептів з фото покроково
Покроковий рецепт мереживних млинці на кефірі з окропом
Млинці, приготовані за цим рецептом виходять дуже тоненькими і з безліччю маленьких дірочок. Їх секрет – випічка на сильно розігрітій сковорідці і використання для кожного млинця не більше половини ополоника тесту. Тісто готуємо на кефірі з окропом, кефір треба взяти не свіжий, а постояв більше доби.
Інгредієнти:
Кефір – 0.5 л.
Яйце – 2 шт.
Борошно – 2 ст.
Цукор – 2 ст. л.
Сіль і сода – по ½ ч. л.
Окріп – 1 ст.
Масло рослинне – 4-5 ст. л.
Процес приготування:
У посуд для замішування тіста розбийте курячі яйця, насипте до них потрібну кількість солі і цукру і збийте вінчиком або виделкою, тільки не блендером.
Кефір трохи підігрійте до теплого стану і перелийте його до яєць, потім розмішайте.
Просійте на сито потрібну кількість борошна.
Борошно насипайте в рідку основу частинами, продовжуючи замішувати тісто віночком, тоді воно буде однорідним і без грудочок.
Закип’ятіть склянку води і розчиніть в ній соду.
Гарячу воду тонким струменем перелийте в тісто, продовжуючи перемішувати його. Окріп зробить тісто більш рідким, що важливо для отримання тоненьких млинців.
Приготоване тісто залиште на півгодини «для відпочинку».
Потім добре накалите сковорідку для випічки млинців і трохи змастіть її маслом перед першим млинцем, адже «перший млинець грудкою» виходить саме на погано нагрітої сковорідці.
Наливайте тісто на розігріту сковорідку в невеликій кількості (1/2 ополоника), рівномірно розподіляючи його по поверхні сковорідки.
У процесі смаження сковорідку періодично змащуйте маслом або шматочком сала.
Смажте млинці на середньому вогні і по одній хвилині з кожної сторони, перевертаючи їх лопаткою.
Приготовлені млинці складайте стопкою на плоску тарілку. Змащувати їх маслом не треба, так як вони і так жирні.