Тонкі млинці на кефірі з окропом з дірочками – 8 рецептів з фото покроково
Смачні млинці на кислому кефірі з додаванням окропу
Основою запропонованого рецепти випічки тонких млинчиків є кислий кефір. Правильне його використання – запорука смачних і якісних млинчиків. Кефірні млинці завжди виходять ніжними і гнучкими, тому, щоб вони не рвалися в процесі готування, смажте їх на спеціальній сковорідці з антипригарним покриттям. Сковорідку добре розігрівайте перед кожним млинцем, інакше вони прилипнуть до дна і не перекинуться.
Інгредієнти:
Кислий кефір – 0.5 л.
Борошно – 1 ст.
Окріп – 1 ст.
Яйце – 2 шт.
Цукор – 2 ст. л.
Сода і сіль – по ½ ч. л.
Рослинне масло – 5 ст. л.
Процес приготування:
У посуді для замісу тіста приготуйте яєчну суміш з яєць, цукру і солі.
Налийте до цієї суміші кислий кефір, підігрітий до 40-50۠ С°, і віночком все добре перемішайте.
Якщо будете готувати млинці з солодкою начинкою, то додайте в тісто трохи ванілі або іншого ароматизатора.
Насипте в кефірну основу, просіяне на сито борошно і замісіть однорідне і без грудочок тісто.
Розчиніть В склянці окропу соду. Отриманий розчин влийте в тісто, продовжуючи перемішувати його. Тісто має бути рідким, тоді млинці вийдуть тоненькими. Для більш товстих млинчиків можете додати більше борошна.
Обсмажуйте млинці на спеціальній і добре розігрітій сковорідці по одній хвилині з кожного боку до золотистого кольору.
Перший млинець спробуйте і відкоригуйте смак за своїм бажанням.
Приготовлені млинці подайте або самостійним блюдом, змастити їх вершковим маслом, або з будь-якою начинкою.