Тонкі млинці на кефірі з окропом з дірочками – 8 рецептів з фото покроково

Простий рецепт приготування млинців без соди

У даному рецепті вам пропонується спекти тоненькі млинці без додавання в тісто соди. Вони будуть менш ажурними, але відмінно підійдуть для начинок з м’яса, грибів, курки, яблук і сиру.

Інгредієнти:

  • Кефір і окріп – по 1 ст.
  • Борошно – 1 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Сіль – ½ ч. л.

Процес приготування:

  • Спочатку підготуйте всі необхідні продукти для млинчиків.
  • У посуд для замішування тіста розбийте куряче яйце, насипте цукор, сіль і віночком все збийте. Тісто можете замішувати в чаші блендера або кухонного комбайна.
  • Потім налийте в чашу теплий кефір, рослинне масло і ще раз перемішайте.
  • Додайте в рідку основу просіяне борошно і замісіть тісто до однорідної консистенції.
  • В останню чергу налийте в тісто стакан крутого окропу і ще раз розмішайте. Готове тісто має бути такою ж текстури, як для звичайних млинців.
  • Смажте млинці на добре розігрітій сковорідці, бажано з антипригарним покриттям або товстим дном. Перед першим млинцем змастіть сковороду невеликою кількістю масла.
  • Млинці смажте на середньому вогні і на обох боків до рум’яного кольору.
  • Готові млинчики змастіть вершковим маслом, розтопленим в мікрохвильовці, або загорніть в них начинку.
  • Приємного апетиту!