Тонкі млинці на кефірі з окропом з дірочками – 8 рецептів з фото покроково
Покроковий рецепт приготування заварних млинці на дріжджах
У даному рецепті вам пропонується спекти товсті млинці на основі кефіру, дріжджів і соди. Цей рецепт вас виручить, коли немає часу випікати тоненькі млинці. Випічка за рахунок дріжджів вийде пишною, пористої і дуже смачною, особливо зі сметаною, маслом або варенням. Технологія приготування звичайна, як і для всіх млинців.
Інгредієнти:
Кефір – 0.5 л.
Дріжджі – 10 р.
Цукор – 1 ст. л.
Окріп – 1 ст.
Сіль – 1 трісок.
Яйце – 3 шт.
Борошно – 1.5 ст.
Соняшникова олія – 4 ст. л.
Процес приготування:
В окремій чашці розведіть дріжджі в чверті склянки теплої води і залиште на 10-15 хвилин, щоб вони почали «працювати».
В посуд (беремо більшу, так як тісто підійде) для замісу тіста розбийте яйця і за допомогою віночка збийте їх з потрібною кількістю цукру і солі.
Потім до цієї яєчної суміші налийте підігрітий кефір і добре перемішайте до однорідного стану.
В цю рідку основу насипте просіяне борошно, додаючи її порційно, і замісіть тісто то консистенції густої сметани.
У склянці окропу розчиніть соду.
Потім в тісто перелийте дріжджову закваску, тонким струменем влийте гарячу воду і ще раз перемішайте. Окріп додасть млинців ажурність.
Посуд з тістом накрийте рушником і поставте на 1 годину в тепле місце. Воно за цей час в два рази збільшиться в об’ємі.
Після закінчення цього часу додайте до тесту соняшникову олію і останній раз перемішайте.
Смажте млинці на добре розігрітій сковорідці. Її маслом можна не змащувати.
Обсмажуйте млинці на середньому вогні з обох боків до золотистого кольору.