Салат з огірків з гірчицею на зиму – 8 найсмачніших рецептів покроково

Покроковий рецепт приготування салату з огірків з гірчицею і куркумою

Такий салат буде в самий раз до святкового столу. Його зовнішній вигляд і пікантний смак сподобається вашим друзям і близьким. Огірки для такої закуски краще приготувати невеликого розміру, корнішони. Приємною готування!

Інгредієнти:

  • Огірок – 4 кг.
  • Куркума – 3 ч. л.
  • Сіль кам’яна – 75-100 гр.
  • Масло рослинне – 450 мл
  • Оцет столовий, 9% – 100-150 мл.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Часник – 2 голівки.
  • Гірчиця суха – 2 ст. л.
  • Вода – 500 мл
  • Цукор – 200 гр.
  • Зелень сушена подрібнена – 3 ст. л.

Процес приготування:

  • Підготуємо огірки. Традиційно, помиємо їх і обріжемо хвостики-кінчики. Розрізаємо вздовж на декілька частин.
  • Очищаємо часник пропускаємо через прес.
  • Перекладаємо часник і огірки в ємну каструлю. Виливаємо туди воду і рослинну олію. Засипаємо цукор, куркуму і гірчицю. Ставимо на вогонь і варимо на невеликому вогні близько 10 хвилин.
  • Після цього додаємо сіль, перець і зелень. Вливаємо оцет. Перемішуємо масу і продовжуємо варити ще стільки ж.
  • За цей час помиємо і простерилизуем банки з кришками.
  • Салат з огірками знімаємо з вогню і відразу ж розподіляємо по банкам. Ставимо їх у велику каструлю на рушник і заливаємо гарячою водою до початку горловини. Знімаємо з вогню через 7 хвилин після закипання.
  • Закатуємо закуску з куркумою і ставимо догори дном під ковдру. Після повного охолодження відправляємо зберігатися в прохолодне й сухе місце.
  • Смачного частування!