Салат з огірків з гірчицею на зиму – 8 найсмачніших рецептів покроково
Покроковий рецепт приготування салату з огірків з гірчицею і куркумою
Такий салат буде в самий раз до святкового столу. Його зовнішній вигляд і пікантний смак сподобається вашим друзям і близьким. Огірки для такої закуски краще приготувати невеликого розміру, корнішони. Приємною готування!
Інгредієнти:
Огірок – 4 кг.
Куркума – 3 ч. л.
Сіль кам’яна – 75-100 гр.
Масло рослинне – 450 мл
Оцет столовий, 9% – 100-150 мл.
Перець чорний мелений – 1 ч. л.
Часник – 2 голівки.
Гірчиця суха – 2 ст. л.
Вода – 500 мл
Цукор – 200 гр.
Зелень сушена подрібнена – 3 ст. л.
Процес приготування:
Підготуємо огірки. Традиційно, помиємо їх і обріжемо хвостики-кінчики. Розрізаємо вздовж на декілька частин.
Очищаємо часник пропускаємо через прес.
Перекладаємо часник і огірки в ємну каструлю. Виливаємо туди воду і рослинну олію. Засипаємо цукор, куркуму і гірчицю. Ставимо на вогонь і варимо на невеликому вогні близько 10 хвилин.
Після цього додаємо сіль, перець і зелень. Вливаємо оцет. Перемішуємо масу і продовжуємо варити ще стільки ж.
За цей час помиємо і простерилизуем банки з кришками.
Салат з огірками знімаємо з вогню і відразу ж розподіляємо по банкам. Ставимо їх у велику каструлю на рушник і заливаємо гарячою водою до початку горловини. Знімаємо з вогню через 7 хвилин після закипання.
Закатуємо закуску з куркумою і ставимо догори дном під ковдру. Після повного охолодження відправляємо зберігатися в прохолодне й сухе місце.