Салат з огірків з гірчицею на зиму – 8 найсмачніших рецептів покроково

Дуже смачний салат з огірків з гірчицею по-французьки

Огірки в такий закуски виходять солодкуватими і хрусткими. Завдяки часнику і перцю вони набувають особливий аромат, а гірчиця надає пікантності.

Інгредієнти:

  • Огірки – 4 кг.
  • Часник – 3-4 головки.
  • Петрушка – великий пучок.
  • Гірчиця французька – 160 гр.
  • Оцет – 1 стакан.
  • Цукор – 1 стакан.
  • Масло рослинне – 1 стакан.
  • Сіль – 80 гр.
  • Суміш мелених перців – за смаком.

Процес приготування:

  • Добре вимиваємо огірки. Для цього рецепта брати краще маленькі плоди. Обрізаємо кінчики з обох сторін. Розрізаємо кожен примірник уздовж на чотири частини. Складаємо їх в таз.
  • Зелень петрушки промиваємо і даємо трохи обсохнути. Не зовсім дрібно рубаємо ножем і відправляємо до наших огірків.
  • Туди ж відправляємо і подрібнений часник, який попередньо очищаємо від лушпиння.
  • Додаємо оцет, цукор, рослинну олію, гірчицю і сіль з перцем. Ретельно перемішуємо масу.
  • Періодично помішуючи суміш, залишаємо її на три години при кімнатній температурі. Можна і на більше.
  • Після цього розподіляємо закуску по чистим банкам і стерилізуємо під кришками в каструлі 7 хвилин полі закипання.
  • Закручуємо кришки і зберігаємо закуску до зими.
  • Всім приємного апетиту!