Салат з огірків з гірчицею на зиму – 8 найсмачніших рецептів покроково
Дуже смачний салат з огірків з гірчицею по-французьки
Огірки в такий закуски виходять солодкуватими і хрусткими. Завдяки часнику і перцю вони набувають особливий аромат, а гірчиця надає пікантності.
Інгредієнти:
Огірки – 4 кг.
Часник – 3-4 головки.
Петрушка – великий пучок.
Гірчиця французька – 160 гр.
Оцет – 1 стакан.
Цукор – 1 стакан.
Масло рослинне – 1 стакан.
Сіль – 80 гр.
Суміш мелених перців – за смаком.
Процес приготування:
Добре вимиваємо огірки. Для цього рецепта брати краще маленькі плоди. Обрізаємо кінчики з обох сторін. Розрізаємо кожен примірник уздовж на чотири частини. Складаємо їх в таз.
Зелень петрушки промиваємо і даємо трохи обсохнути. Не зовсім дрібно рубаємо ножем і відправляємо до наших огірків.
Туди ж відправляємо і подрібнений часник, який попередньо очищаємо від лушпиння.
Додаємо оцет, цукор, рослинну олію, гірчицю і сіль з перцем. Ретельно перемішуємо масу.
Періодично помішуючи суміш, залишаємо її на три години при кімнатній температурі. Можна і на більше.
Після цього розподіляємо закуску по чистим банкам і стерилізуємо під кришками в каструлі 7 хвилин полі закипання.