Салат з огірків з гірчицею на зиму – 8 найсмачніших рецептів покроково

Швидкий салат з огірками і гірчицею на зиму

При приготуванні цього салату вам не потрібно буде чекати кілька годин, щоб огірки пустили сік. Після того, як інгредієнти будуть перемешены, залишиться простерилізувати і закрити банки. Смак від цього не постраждає, перевірено.

Інгредієнти:

  • Огірки – 2,5 кг.
  • Часник – 1 головка.
  • Суха гірчиця – 1,5 ст. л.
  • Оцет – 1 стакан.
  • Масло рослинне – 1 стакан.
  • Цукор – 1 стакан.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  • Беремо огірки, промиємо. Обрізаємо кінчики і нарізаємо нетовстими кружечками кожен плід. Складаємо у велику ємність.
  • Часник очищаємо від шкірки і обмиваємо під водою. Після подрібнюємо під пресом або дрібно нарізаємо ножем. Відправляємо до огірків. Перемішуємо.
  • Потім додаємо туди цукор, суху гірчицю, оцет і рослинне масло. Солимо за смаком. Перемішуємо добре огіркову масу.
  • Беремо чисті, сухі банки і стерилізуємо їх разом з кришками. Після цього розкладаємо наш салат з гірчицею по банкам.
  • Тепер візьмемо каструлю і на дно застелем рушник. Виставляємо на нього банки з огірками і прикриваємо кожну кришкою. Заливаємо водою по плічка і ставимо на вогонь. Після того, як рідина закипить, варимо на помірному вогні 15 хвилин.
  • Знімаємо з вогню і закручуємо кришки ключем. Після закутуємо їх теплою ковдрою і даємо постояти ніч. Після цього відправляємо їх в підвал або льох на зберігання.
  • Смачного частування!